Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2024,
22.55

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

Natisni članek

Portugalska nogometna reprezentanca Matjaž Kek Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Timi Max Elšnik slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 26. 3. 2024, 22.55

1 mesec

Prvi odzivi po tekmi Slovenija – Portugalska

"Ronaldo gre lahko nazaj v Savdsko Arabijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68
slovenska nogometna repreznetanca Timi Max Elšnik | Veselje Timija Maxa Elšnika po golu za zmago nad Portugalsko. | Foto www.alesfevzer.com

Veselje Timija Maxa Elšnika po golu za zmago nad Portugalsko.

Foto: www.alesfevzer.com

Portugalska nogometna reprezentanca je izgubila prvič po 11 tekmah. V Stožicah jo je Slovenija premagala z 2:0. Cristiano Ronaldo je bil neopazen, Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik pa sta kronala boljšo igro slovenske izbrane vrste. "Uživamo v tem trpljenju proti kvaliteti. Ko smo pravi, se nimamo koga bati," je v prvi izjavi povedal Elšnik. 

Slovenija Portugalska Timi Max Elšnik
Sportal Portugalcem slovenska zaušnica, Ronaldu poljub

Timi Max Elšnik je zadel za 2:0. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Timi Max Elšnik je zadel za 2:0. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com "Nismo ga nikamor pospravili. Še vedno je v Ljubljani, zdaj gre nazaj v hotel, jutri gre pa lahko nazaj v Savdsko Arabijo," je v prvi izjavi v televizijskem prenosu na Sportklubu o Cristianu Ronaldu povedal strelec drugega gola Timi Max Elšnik. "Izjemen večer za slovenski nogomet. Premagali smo eno najboljših reprezentanc na svetu, kar je neverjetno. To je pika na i tistemu večeru, ko smo premagali Kazahstan. Še en tak večer v Stožicah. Naj samo traja, a ne smemo poleteti. To energijo moramo samo podaljšati do poletja. Potem pa skupaj v Nemčijo, pa bomo videli, kako bo tam. Če bomo taki kot danes ... Uživamo v tem trpljenju proti kvaliteti. Ko smo pravi, se nimamo koga bati." 

"Naša najboljša tekma, vsaj odkar sem jaz v reprezentanci," pa je poudaril Jaka Bijol. A tako kot niso delali drame po porazu z Malto, zdaj ne bo evforije po tej zmagi. O skoraj neopaznem Ronaldu pa: "Išče prekrške, česar mu pa glede na njegovo veličino ne bi bilo treba." Elšnik je svoj prvi reprezentančni gol posvetil svoji sestri, ki je drugič postala mamica, on pa drugič stric. Strelec prvega gola Adam Gnezda Čerin pa je o svojem zadetku povedal: "Najbolj prestižen gol v moji karieri. Res sem vesel, da sem pomagal ekipi do take zmage, pa čeprav je bila prijateljska tekma."

Adam Gnezda Čerin je zadel za vodstvo Slovenije z 1:0. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Adam Gnezda Čerin je zadel za vodstvo Slovenije z 1:0. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

"Naj ostane močan, mi smo tukaj zanj"

Elšnik je še dodal, da so bili med tekmo z mislimi tudi pri selektorju Matjažu Keku, ki je zaradi družinske tragedije izpustil tekmo. "Človeku, ki nam je ogromno dal, se je zgodila tragedija. Mi mu poskušamo vračati. Verjetno je tudi on težko čakal ta večer v Stožicah. Verjamem, da je mislil na nas, mi smo zagotovo mislili nanj. Upamo, da bo čim prej prišel k sebi in bo kmalu spet z nami." Da nogomet ni vedno na prvem mestu, pa je dal vedeti tudi kapetan Jan Oblak: "Selektor ima našo podporo. Nihče si ne želi, da bi bil v njegovem položaju. Naj ostane močan, mi smo tukaj zanj. Nogomet je v tem, kar se mu trenutno dogaja, povsem nepomemben."

Cesar: Moramo ostati na realnih tleh

Boštjan Cesar | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Boštjan Cesar Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com "Fenomenalni občutki po veliki zmagi. Veliko stvari je bilo dobrih. Po tekmi z Malto smo dali glave skupaj, odigrali dobro in vse čestitke igralcem. Jaz nisem delal panike po tisti tekmi. A odziv je bil fenomenalen, povedali smo si svoje, analizirali Portugalsko in danes odigrali fantastično tekmo," pa je v prvi izjavi povedal Kekov namestnik na tej tekmi Boštjan Cesar. "A moramo ostati na realnih tleh. Seveda sta zadovoljstvo in veselje prisotna ob zmagi nad takim nasprotnikom, a moramo ostali na tleh in delati za Euro. Slovenski navijači so fenomenalni, seveda so pozdravili Ronalda, a ko so mu na koncu namenili nekaj žvižgov, je bilo to lepo slišati, ker vemo, da smo jih dobili na svojo stran."

"Slovenija me ni presenetila. Vemo, da je to dobro organizirana ekipa. Čeprav zaradi osebnih razlogov selektorja ni bilo, se je videlo, da gre za dobro vodeno ekipo. Vsi so zelo uigrani, vedo, kaj je njihova vloga. Znajo uporabiti svojo moč, imajo dva fantastična napadalca in dobre izkoristke priložnosti," pa je bil pošten selektor Portugalske Roberto Martinez. "Slovenija gre na Euro in ni razloga, da bi imela nizka pričakovanja. Na velikih tekmovanjih imajo ekipe tri tekme, veliko je odvisno od tega, kako začneš. Želimo jim vse najboljše."

V Stožicah polne tribune zaradi Ronalda, a je navdušila Slovenija:

Fotogalerija
1 / 20
Ne spreglejte