Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 3. 2024,
10.03

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,06

Natisni članek

Benjamin Šeško Benjamin Šeško Sandi Lovrič Timi Max Elšnik Boštjan Cesar Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 27. 3. 2024, 10.03

1 mesec

Slovenski reprezentanti po zmagi nad Portugalsko v en glas

Plemenite besede, ki so ogrele srce nesrečnega selektorja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,06
Jan Oblak Slovenija Portugalska | Kapetan Jan Oblak je poudaril, kako je nogomet ob tem, kar se trenutno dogaja selektorju Matjažu Keku, povsem nepomemben. | Foto www.alesfevzer.com

Kapetan Jan Oblak je poudaril, kako je nogomet ob tem, kar se trenutno dogaja selektorju Matjažu Keku, povsem nepomemben.

Foto: www.alesfevzer.com

Po veličastni zmagi Slovenije nad Portugalsko, eni najslajših in najprestižnejših v zgodovini slovenskega nogometa, so se reprezentanti eden za drugim, tako kot se tudi pričakuje, ko je govora o tako složni družini, kot je slovenska izbrana vrsta, spomnili na selektorja Matjaža Keka. Ta zaradi družinske nezgode ni vodil izbrane vrste, na njegov stolček je znova sedel Boštjan Cesar, igralci pa so bili toliko bolj veseli, da so mu lahko z izvrstno predstavo, ki je odmevala po svetu, vsaj malce olepšali težavno obdobje, s katerim se trenutno spopada.

 

Jan Oblak Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo doživel udarec v Ljubljani, Messi nekaj ur pozneje zaploskal rojakom

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je prejšnji teden izgubil očeta. Zaradi tega ni odpotoval na Malto, kjer ga je nadomeščal prvi pomočnik Boštjan Cesar. Po vrnitvi varovancev v domovino je prevzel vodenje reprezentance, a se je pripetila nova družinska nezgoda, zaradi katere je na dan tekme s Portugalsko obvestil sodelavce, da z igralci ne bo mogel biti v Ljubljani.

Boštjan Cesar je še četrtič nadomeščal Matjaža Keka na selektorskem stolčku in dočakal prvo reprezentančno zmago. Pred tem je Slovenija trikrat remizirala (0:0 na Norveškem, 2:2 s Srbijo v Ljubljani in nedavno 2:2 na Malti). | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Boštjan Cesar je še četrtič nadomeščal Matjaža Keka na selektorskem stolčku in dočakal prvo reprezentančno zmago. Pred tem je Slovenija trikrat remizirala (0:0 na Norveškem, 2:2 s Srbijo v Ljubljani in nedavno 2:2 na Malti). Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Selektorski položaj je znova prevzel Cesar in nato v razprodanih Stožicah izbrance popeljal do zmage nad Portugalsko, eno izmed favoritinj za osvojitev evropskega naslova in ne nazadnje, če sodimo po lestvici Fife, sedmo najboljšo reprezentanco na svetu. "Selektor je bil od smrti očeta prisoten, a ni bil prisoten. Upam, da je zaradi te zmage vsaj malo vesel," je po izjemni predstavi slovenskih nogometašev, ni jih bilo malo, ki so jo proglasili za eno najbolj dovršenih in popolnih izvedb v zadnjem desetletju, dejal Cesar. O tem, da bo znova nadomeščal selektorja, je izvedel v jutranjih urah na dan srečanja.

Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenski junak zagledal potrtega Ronalda: Bilo je kot v filmu

Oblak: Naj ostane močan, mi smo tukaj zanj

Slovenski nogometaši so v torek premagali enega največjih favoritov za osvojitev evropskega naslova. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenski nogometaši so v torek premagali enega največjih favoritov za osvojitev evropskega naslova. Foto: www.alesfevzer.com Slovenska nogometna reprezentanca že dolgo deluje in spominja na družino, ki diha kot eno. Prevladuje pozitivno ozračje, skrb drug za drugega. O tem, kako je vse skupaj pretreslo igralce in s kakšno dodatno motivacijo so vstopili v srečanje, da bi vsaj malce omilili muke, s katerimi se spopada njihov selektor, dovolj zgovorno pričajo njihove besede. Plemenite besede, v katerih se prepozna dodatna moč slovenske nogometne reprezentance.

"Selektor ima našo podporo. Nihče si ne želi, da bi bil v njegovem položaju. Naj ostane močan, mi smo tukaj zanj. Nogomet je v tem trenutku povsem nepomemben," je pred kamerami Sportkluba poudaril kapetan Jan Oblak, ki se je proti Portugalski izkazal, saj je mrežo ohranil nedotaknjeno. To pa je dosežek, s katerim se lani ni mogel pohvaliti prav nihče izmed vratarjev, ki so se pomerili z zvezdniško zasedbo Portugalske.

Cristiano Ronaldo Portugalska Stožice
Sportal Kdo je navijač, ki se je v Stožicah fotografiral z Ronaldom?

Šeško: Vesel sem, da smo lahko selektorju pomagali

"Zelo sem vesel, da smo zmagali in da smo lahko selektorju vsaj malce pomagali," je poudaril mladi dragulj slovenske reprezentance Benjamin Šeško. | Foto: www.alesfevzer.com "Zelo sem vesel, da smo zmagali in da smo lahko selektorju vsaj malce pomagali," je poudaril mladi dragulj slovenske reprezentance Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com "Igrali smo za selektorja. Selektor je del ekipe. Za njim so težki trenutki, v katerih moramo držati skupaj," je Sandi Lovrić, nogometaš Udineseja, edini, ki se je uvrstil v udarno enajsterico v primerjavi s tisto, ki je jeseni premagala Kazahstan in Slovenijo popeljala na Euro (zaigral je namesto Jana Mlakarja), pojasnil, kako so nogometaši s Portugalsko igrali za selektorja. Na stadionu je bil odsoten le fizično, drugače pa so ga nosili v srcu in mislih ter skušali narediti vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi mu olajšali težke trenutke.

Sloveniji je uspelo, domača zmaga z 2:0, s katero so navdušili do zadnjega mesta napolnjene tribune stoženskega stadiona, je poskrbela za enega najlepših trenutkov reprezentančnega nogometa, odkar nastopajo na tem ljubljanskem objektu. Veselje po zmagi je bilo še toliko večje, saj so nogometaši nastopili za selektorja. "Zelo sem vesel, da smo zmagali in da smo lahko selektorju vsaj malce pomagali. Preživlja resnično težko obdobje. Mene je zelo stisnilo, ni prijetno. Res sem vesel, da smo mu lahko z zmago pomagali, da se malce boljše počuti," je dejal Benjamin Šeško, 20-letni as slovenskega napada, ki se je proti Portugalcem najbolj izkazal z asistenco, po kateri je Adam Gnezda Čerin v 72. minuti gostitelje popeljal v vodstvo.

Na seznam strelcev sta se vpisala Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Na seznam strelcev sta se vpisala Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

"V težkih trenutkih smo vsi s selektorjem. Pošiljamo mu podporo. Zaradi teh stvari smo na igrišču dali še kakšen atom več. Vse smo dali od sebe, kar smo lahko. Verjamem, da bo po tem samo še močnejši," je dejal Idrijčan, ki je dosegel prvi zadetek za Slovenijo.

Kako je bilo v torek v Stožicah?

Fotogalerija
1 / 20

Elšnik: Mislili smo nanj

"Verjamem, da je mislil na nas, mi smo zagotovo mislili nanj," je Timi Max Elšnik po zmagi nad Portugalsko poudaril, kako so bili na tekmi z mislimi prisotni tudi pri selektorju in njegovem nehvaležnem položaju. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com "Verjamem, da je mislil na nas, mi smo zagotovo mislili nanj," je Timi Max Elšnik po zmagi nad Portugalsko poudaril, kako so bili na tekmi z mislimi prisotni tudi pri selektorju in njegovem nehvaležnem položaju. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Končni rezultat je z reprezentančnim strelskim prvencem postavil Timi Max Elšnik in po tekmi poslal sporočilo podpore selektorju. "Človeku, ki nam je ogromno dal, se je zgodila tragedija. Mi mu skušamo vračati. Verjetno je tudi on težko čakal ta večer v Stožicah. Verjamem, da je mislil na nas, mi smo zagotovo mislili nanj. Upamo, da si bo čim prej opomogel in bo kmalu spet z nami," si je zaželel kapetan Olimpije, ki je imenitnemu večeru s prekrasno kuliso v Stožicah postavil piko na i ter z zadetkom dokončno potopil zvezdniško portugalsko barko (2:0).

To je bila zmaga, ki je štela dvojno. Ne le za dvig samozavesti in dokaz, česa vsega je zmožna slovenska reprezentanca na zelenici, če se meri proti eni najmočnejših evropskih reprezentanc, ampak tudi za pomoč, podporo selektorju v težkih trenutkih. V trenutkih, ko je nogomet povsem nepomemben, a je spoznanje, kako slovenska reprezentanca diha kot eno, še toliko bolj. To pa je tudi največ, kar lahko ponudi združena ekipa.

slovenska nogometna repreznetanca Timi Max Elšnik
Sportal "Ronaldo gre lahko nazaj v Savdsko Arabijo"
Gruzija Euro 2024
Sportal Gruzija po 11-metrovkah na svoj prvi Euro
Cristiano Ronaldo
Sportal Štejejo se milijoni, Ronaldo popeljal Slovenijo v pravljične številke!
Družina Usnik
Sportal Simpatična družina, ki prihaja v Stožice s kar tremi zastavami!
Buffon Ronaldo Messi
Sportal Pred Ronaldom jih je bilo v Sloveniji že devet!
Slovenija Portugalska Timi Max Elšnik
Sportal Portugalcem slovenska zaušnica, Ronaldu poljub
Ne spreglejte