Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2017,
12.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

1

Natisni članek

Las Vegas UFC boks Conor McGregor Floyd Mayweather

Sobota, 26. 8. 2017, 12.15

6 let, 6 mesecev

Nanj je lajal kot stekel pes, a Mayweather ni niti trenil z očesom #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

1

Mayweather McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po uradnem tehtanju je borilni dogodek stoletja v Las Vegasu, kot radi poimenujemo boksarski obračun med Floydom Mayweatherjem in UFC-zvezdnikom Conorjem McGregorjem, zdaj tudi uradno potrjen. Borca sta morala tehtati manj kot 70 kilogramov, Američan je tehtal le 67,5 kilograma, Irec pa več kot dve kili več, in sicer 69,85 kilograma.

"Videti je napihnjen, poln vode. V tako slabem stanju še ni bil. Verjemite mi, sprehodil se bom do zmage. Ne bom se ustrašil, šel bom po njega, pa da vidimo, kako se bo znašel pod udarci z macolo," je na uradnem tehtanju dejal Conor McGregor, za katerega bo to prvi dvoboj po boksarskih pravilih.

Kot sam pravi, mora dober MMA-borec obvladati vse borilne športe, in meni, da z boksom nima prav nobenih težav. Ne nazadnje je borilni svet pred leti spoznal ravno skozi boks.

Kdo bo zmagovalec dvoboja stoletja?

  • Floyd Mayweather
    54,09 %
    344 glasov
  • Conor McGregor
    45,91 %
    292 glasov
Oddanih 636 glasov

Če je to res …

"Poglejte me, sem na vrhuncu svojih moči. Na dan dvoboja bom imel blizu 77 kilogramov," je dodal Irec.

Irec se je z besedami znesel nad Američanom, a ...

Celotno tehtanje:

 

Mayweather hladen kot špricer: To bo tudi Conorjev zadnji dvoboj

Američan se je na psovke Irca odzval s smehom. | Foto: Reuters Američan se je na psovke Irca odzval s smehom. Foto: Reuters

"Velikokrat sem že bil v tem položaju. Vem, kako se stvari streže. Veliko je bilo govorjenja, a jutri bo vse povedal ring. Teža ne zmaguje dvobojev, ampak borec. Ne boste gledali 12 rund, verjemite mi. To ne bo samo moj zadnji dvoboj, ampak tudi za Conorja McGregorja," mu je vrnil Floyd Mayweather, ki se je vrnil iz pokoja in bo v nedeljskih jutranjih urah (okoli 5. ure po slovenskem času) lovil že svojo 50. zmago v karieri. Poraza še ne pozna.

Če kaj, Ircu ni uspelo nekaj, kar mu je do zdaj vedno. Tekmece je že pred dvobojem uničil psihično, v oktagonu pa le dokončal delo. Floyd vsaj navzven deluje kot skala in Irčeve besede gredo pri njem skozi eno uho notri in skozi drugo ven. 

Irci preplavili Las Vegas

Že zdaj je jasno, da Conor na dan velikega obračuna ne bo le težji in večji, imel bo tudi premoč na tribunah T-Mobil Arene, ki sprejme 20 tisoč gledalcev. Irci so preplavili Las Vegas in mesto, ki je svoj čas veljalo za Mayweatherjevo, zdaj pobarvali v zeleno. "Navijači se ne morejo boriti namesto tebe," je še enkrat ponovil neporaženi boksar, ki premoči na tribuni ne pripisuje nobene vloge.

Invazija irskih navijačev v Las Vegas:

 

Blizu rekorda

Še vedno je rekorden dvoboj med Floydom Mayweatherjem in Mannyjem Pacquiem. Takrat je organizator skupaj dobil kar 525 milijonov evrov.  | Foto: Reuters Še vedno je rekorden dvoboj med Floydom Mayweatherjem in Mannyjem Pacquiem. Takrat je organizator skupaj dobil kar 525 milijonov evrov. Foto: Reuters

Čeprav je po nekaterih besedah dvoboj med najboljšim boksarjem vseh časov in borcem MMA v boksarskih pravilih nesmisel, je zanimanje za ogled tega neverjetno. Po besedah izvršnega direktorja Showtima Stephena Espinoze si bo dvoboj mogoče ogledati kar v rekordnih 225 državah.

Strokovnjaki menijo, da bo dvoboj na koncu prinesel več kot 510 milijonov evrov in bo blizu dosežka iz leta 2015, ko sta se pomerila Mayweather in Pacquiao (525 milijonov evrov).

Američan bo v žep pospravil kar 254 milijonov evrov, Irec pa 85 milijonov evrov, kar ni slabo za 36 minut dela. Če bo dvoboj končan že prej, se bo minutna postavka še precej izboljšala.

Kje bo prenos?

Vse je torej pripravljeno za spektakel, ki ga ne gre zamudi. Dvoboj si boste lahko v živo v nedeljo ogledali na Sport Klubu 1 ob 4.30, za tiste, ki bodo bedeli vso noč, pa se bo prenos s predborbami začel ob 1. uri zjutraj.

Dvoboj po boksarskih pravilih v supervelterski kategoriji (do 70 kilogramov) bo v nedeljo, 27. avgusta, ob 4.30 (po slovenskem času) v lasvegaški dvorani T-Mobil, ki sprejme 20 tisoč obiskovalcev. Glavni sodnik dvoboja bo Robert Boyd, sodniki ob ringu bodo Burt Clemens, Dave Moretti in Guido Cavalleri. Ljubitelji borilnih veščin v Sloveniji bodo dvoboj lahko spremljali v neposrednem prenosu na televizijskem programu Sport Klub.


Conor McGregor

Starost: 29 let (14. julij 1988)

Nacionalnost: irska

Naravna teža: 70 kg

Višina: 175 cm

Doseg rok: 188 cm

Dominantna roka: leva

Statistika: 21 zmag (18 KO) – 3 porazi v MMA, 0 profesionalnih dvobojev v boksu


Floyd Mayweather

Starost: 40 let (24. februar 1977)

Nacionalnost: ameriška

Naravna teža: 69 kg

Višina: 173 cm

Doseg rok: 183 cm

Dominantna roka: desna

Statistika: 49 zmag (26 KO) – 0 porazov v profesionalnem boksu

Ne spreglejte