Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
18. 5. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather boks UFC

Četrtek, 18. 5. 2017, 10.00

6 let, 7 mesecev

Ljubitelji borilnih veščin, pozor: Čaka se le še Mayweatherja!

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Conor McGregor Floyd Mayweather | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Irski MMA-superzvezdnik Conor McGregor je na svoji spletni strani themaclife.com razkril, da je podpisal svoj del pogodbe za veliki boksarski spopad z legendarnim boksarjem Floydom Mayweatherjem.


O superdvoboju se govori že vse od novembra lani, ko je Irec prvi istočasno zavladal v dveh težnostnih kategorijah UFC. McGregor je takrat v drugi rundi premagal dotedanjega svetovnega prvaka v lahki kategoriji Eddieja Alvareza in svojemu pasu v peresni kategoriji dodal tega v lahki.

Irec podpisal ...

"Prvi, najpomembnejši korak pri zgodovinski pogodbi je narejen," je svoje privržence, ki jih je vsak dan več, razveselil 28-letni Irec. Pred tedni je prvič postal očka.

Conor mlajši in Conor starejši:

 

The undisputed 9 pound champion of the world stays ready always! Even when drinking his milk.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

"Čestitke vsem, ki ste bili del teh pogajanj," je dodal in vrgel rokavico 40-letnemu nekdanjemu boksarskemu svetovnemu prvaku v petih težnostnih kategorijah. 

... zdaj je na vrsti neporaženi Američan

Floyd Mayweather se je z 49 zmagami in nobenim porazom upokojil leta 2015. Čeprav mnogi menijo, da dvoboja ne bo, je pogača, ki bi jo Američan dobil, prevelika. Če ima Floyd kaj rad, je to ravno denar. | Foto: Reuters Floyd Mayweather se je z 49 zmagami in nobenim porazom upokojil leta 2015. Čeprav mnogi menijo, da dvoboja ne bo, je pogača, ki bi jo Američan dobil, prevelika. Če ima Floyd kaj rad, je to ravno denar. Foto: Reuters

Irčeve besede je potrdil tudi predsednik UFC Dana White. "Z eno stranjo smo se dogovorili, zdaj me čakajo še pogajanja z drugo vpleteno stranjo. Ne bom rekel, da dvoboj zagotovo bo, a če se dogovorimo še z Mayweatherjem, se bo dvoboj resnično zgodil," je dejal White, ki ga ne čaka lahka naloga.

Floydov pogajalski tabor na čelu z njegovim najtesnejšim svetovalcem Alom Haymonom bo zagotovo trd oreh, a počakajmo. Glede na to, da se stvari premikajo naprej, smo lahko upravičeno optimistični.

Mayweather je pred časom sicer dejal, da se v pokoju odlično počuti in da ga nikakor ne namerava prekinjati zaradi brezpredmetnih dvobojev, a Irec, ki trenutno velja za eno najbolj priljubljenih oseb v borilnem svetu, je magnet sam po sebi.

Mayweather in dolarji so že dolgo najboljši prijatelji:

 

I bet on @isaiahthomas today! ☘️ #TMT

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

"Samo za en dvoboj je smiselno prekiniti pokoj. Sem poslovnež in svetu želim dati, kar si želi. Conor je borec, sam sem borec, naj boksarski navdušenci in ljubitelji MMA dobijo, kar želijo," je dejal v svoji karieri nedotakljiv boksar. Mayweather je na 49 dvobojih 49-krat zmagal.

Lahko Conor McGregor v boksu ogrozi 40-letnega Floyda Mayweatherja?

  • Da.
    45,33 %
    136 glasov
  • Ne.
    54,67 %
    164 glasov
Oddanih 300 glasov

Boksarska pravila in velterska kategorija

McGregor in Mayweather naj bi se pomerila po boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma). To po pravilih MMA za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kilograma).

Ne spreglejte