Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
1. 12. 2016,
17.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

3

Natisni članek

Floyd Mayweather Conor McGregor

Četrtek, 1. 12. 2016, 17.05

6 let, 6 mesecev

Mayweatherju se že potijo dlani. Strah in trepet UFC dobil boksarsko licenco.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

3

Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predstavnik trenutno najbolj vročega borca na svetu Conorja McGregorja Audie Attar je ameriškim medijem potrdil, da ima njegov varovanec po novem tudi profesionalno boksarsko licenco. Ali to pomeni, da bomo res priča sanjskemu boksarskemu dvoboju med Mayweatherjem in McGregorjem?

Informacija o pridobitvi profesionalne boksarke licence je v trenutku spet obudila že malce pozabljeno temo: morebitno izvedbo dvoboja med enim izmed najboljših boksarjev vseh časov Floydom Mayweatherjem in Conorjem McGregorjem, prvim MMA-borcem, ki je istočasno postal svetovni UFC-prvak v dveh težnostih kategorijah. 

Težko je reči, da ta informacija ni korak naprej pri uresničitvi sanjskega dvoboja, a po drugi strani je tukaj še toliko preprek, da se zdi vse skupaj še vedno znanstvena fantastika.

"Floyd in jaz nimava nič proti UFC-borcem. Spoštujem vse, ki si upajo v ring ali oktagon, a Floyd v tem trenutku uživa življenje na Bahamih in niti malo ne razmišlja o tem, kar se piše o njem in McGregorju," je za ESPN povedal boksarjev svetovalec Leonard Ellerbe. "UFC nikoli ne bi dovolil Ircu, da se pomeri v boksu. Je njegov delodajalec in z njim ima pogodbo. UFC bo povedal, kaj bo delal McGregor," je dodal.

"Mayweather noče pravega boja"

"Dajte mi sto milijonov ameriških dolarjev v gotovini in pomeril se bom z Mayweatherjem," je dejal McGregor, potem ko je spisal zgodovino in po zmagi v New Yorku v boju za naslov svetovnega UFC-prvaka v lahki kategoriji deklasiral Eddieja Alvareza. Borba bi seveda potekala po boksarskih pravilih, kar moti Irca, a za dober denar bi se spustil tudi v to. 

"Želi si dvoboja po boksarskih pravilih, saj se noče zares bojevati. Sporočite Floydu in Showtimu, da prihajam. Zelo ga spoštujem, je sposoben poslovnež, v tem, kar je počel, pa je bil prava žival. Pravega, čistega bojevanja pa noče, niti približno."

Odlično se počuti v pokoju

Floydu Mayweatherju ne diši ideja, da bi se še kdaj potil v ringu. | Foto: Reuters Floydu Mayweatherju ne diši ideja, da bi se še kdaj potil v ringu. Foto: Reuters Na drugi strani je neporaženi boksar (49 zmag, 0 porazov) dejal, da je zelo nespoštljivo do njega, da Irca primerjajo z njim. "Nisem vedel, da je Conor McGregor neporažen. Nisem vedel, da že 20 let kraljuje v mešanih borilnih veščinah. Prav tako nisem vedel, da je svetovni prvak v petih težnostnih kategorijah. Teh stvari res nisem vedel, in ko mi pravite, da je Floyd Mayweather mešanih borilnih veščin, mi govorite nekaj novega," se je pikro odzval na primerjave. Ob tem je novinarje vprašal: "Mu je uspelo v eni noči zaslužiti 300 milijonov dolarjev? Ali vsaj sto ali 70? Lahko govorite, da je Mayweather MMA, ampak to ni res."

Američan je dodal, da se odlično počuti v pokoju in da ne razmišlja o vrnitvi, saj tega ne potrebuje. "Nisem tak kot drugi boksarji, ki se odločijo za konec, ko jim zmanjka denarja, pa se vrnejo. Meni tega ni treba, jaz sem denar," je dejal nesramno bogat boksar, ki svoje sledilce na družabnih omrežjih obvešča, koliko ima pod palcem, česar se še kako dobro zaveda.

Kdo bi iz ringa odšel kot zmagovalec, če bi se spopadla Conor McGregor in Floyd Mayweather?

  • Conor McGregor
    26,78 %
    244 glasov
  • Floyd Mayweather
    25,69 %
    234 glasov
  • Tega dvoboja nikoli ne bo
    47,53 %
    433 glasov
Oddanih 911 glasov
Ne spreglejte