Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
20. 4. 2017,
11.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather Dana White UFC boks

Četrtek, 20. 4. 2017, 11.22

6 let, 6 mesecev

Pogajanja se bodo začela: koliko milijonov Mayweatherju in koliko McGregorju?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Conor McGregor Floyd Mayweather | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Čeprav se še vedno zdi nemogoče, da bomo kdaj videli veliki obračun po boksarskih pravilih med upokojeno neporaženo boksarsko legendo Floydom Mayweatherjem in zvezdo UFC Conorjem McGregorjem, vse poteka v smeri, da se bo spektakel vendarle zgodil. Nove podrobnosti okoli sanjskega dvoboja je v oddaji The Herd na FoxSports predstavil predsednik UFC Dana White.


"Ker si oba želita tega, nam ne preostane nič drugega, kot da zavihamo rokave in se lotimo dela," je začel White. Ta je prepričan, da bi lahko oba borca, če bi z boksarskim obračunom zaslužili toliko, kot misli, da bodo, prejela ogromno denarja.

Floydu 100 milijonov, Conorju 75?

Predsednik UFC Dana White se bo v prihodnjih dneh srečal z Ircem, sledili pa bodo pogovori s taborom Mayweatherja. | Foto: Reuters Predsednik UFC Dana White se bo v prihodnjih dneh srečal z Ircem, sledili pa bodo pogovori s taborom Mayweatherja. Foto: Reuters "Da, vse se vrti okoli denarja. Mayweather bi lahko po mojem mnenj dobil okoli sto milijonov dolarjev, McGregor 75," je razkril grobe ocene glede zaslužkov. A dvoboj še zdaleč ni potrjen, pogajanja se bodo šele začela in že zdaj je jasno, da bosta tabora težko našla skupni jezik.

"Čez nekaj dni se bom srečal z McGregorjevo ekipo. Je pod mojo pogodbo, zato je prav, da se najprej pogovorim in dogovorim z njim, nato pa se bom za nekaj dni v pisarno zaprl še z ekipo Mayweatherja. Kot veste, sam meni, da bi moral dobiti veliko več denarja kot Conor. Tudi sam mislim tako, a ne v takem razmerju, kot želi Floyd," dodaja White.

Predsednik UFC še meni, da dvoboj ni ravno smiseln, a ker mu je šel Irec v preteklosti že tolikokrat na roko in mu prinesel veliko milijonov, bodo naredili vse, da ugodijo njegovi želji.

Kdo bi iz ringa odšel kot zmagovalec, če bi se spopadla Conor McGregor in Floyd Mayweather?

  • Conor McGregor
    26,78 %
    244 glasov
  • Floyd Mayweather
    25,69 %
    234 glasov
  • Tega dvoboja nikoli ne bo
    47,53 %
    433 glasov
Oddanih 911 glasov

Kdaj sta bila zadnjič v pogonu?

McGregor je nazadnje v osmerokotniku stal novembra lani, ko je v drugi rundi v boju za naslov s tehničnim nokavtom premagal Američana Eddieja Alvareza in postal prvi borec, ki je istočasno postal svetovni UFC-prvak v peresni in lahki kategoriji. Kasneje so mu pas v peresni kategoriji odvzeli in ga brez boja predali Brazilcu Joseju Aldu, ki ga je Irec decembra 2015 ponižal in nokavtiral že po 13 sekundah borbe.

Konec lanskega leta je spisal zgodovino. Postal je svetovni prvak v dveh težnostnih kategorijah. | Foto: Reuters Konec lanskega leta je spisal zgodovino. Postal je svetovni prvak v dveh težnostnih kategorijah. Foto: Reuters

Na drugi strani legendarni neporaženi boksar - zmagal je vseh 49 dvobojev med profesionalci - ni v pogonu že vse od septembra 2015, ko se je upokojil po zmagi nad rojakom Andrejem Bertom. Zdaj že 40-letni Mayweather je vseeno zelo samozavesten in meni, da se mu za zmago nad Ircem ne bo treba kaj dosti naprezati.

Boksarska pravila in velterska kategorija

Conor McGregor in Floyd Mayweather se bosta pomerila po boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma). To po pravilih MMA za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kilograma).

Ne spreglejte