Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 3. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather Dana White boks UFC MMA

Četrtek, 16. 3. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

To pa je že resen signal: v spopad McGregorja in Mayweatherja verjame tudi predsednik UFC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Mayweather McGregor | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Prvi zvezdnik UFC-ja, irski zvezdnik Conor McGregor, in neporaženi boksarski as Floyd Mayweather mlajši se že nekaj časa izzivata na dvoboj, zdaj pa je resen signal, da bi do dvoboja resnično lahko prišlo, v javnost poslal še predsednik UFC Dana White.

Po tem, ko je legendarni ameriški boksar Floyd Mayweather pred dnevi prekinil svojo upokojitev in Conorja McGregorja pozval, da čim prej skleneta pogodbo za veliki obračun in so upravitelji dvorane T-Mobil v Las Vegasu v ZDA rezervirali 10. junij, je domišljijo ljubiteljev borilnih veščin razvnel še predsednik organizacije UFC.



V igri preveč denarja, da do dvoboja ne bi prišlo

"Mislim, da se bo zgodilo," je v pogovornem šovu znanega komika Conana O'Briana povedal Dana White. "V igri je toliko denarja, da ne vidim možnosti, po kateri do dvoboja ne bi prišlo."

Mayweather in McGregor naj bi se spopadla v boksarskem obračunu in v velterski kategoriji, to pa po mnenju strokovnjakov domala zagotavlja zmago leta 2015 upokojene ameriške boksarske ikone. Če bi se borca srečala v osemkotniku in bi veljala pravila mešanih borilnih veščin, naj Mayweather ne bi imel nobenih možnosti.

Predsednik UFC Dana White je kot kaže obrnil ploščo. | Foto: Reuters Predsednik UFC Dana White je kot kaže obrnil ploščo. Foto: Reuters

Uradno še nič, pogajanja bodo trda

"Po pravilih UFC bi Floyd zdržal 30 sekund," je dejal White, medtem ko je bil še pred kratkim prepričan, da se McGregorju v boksarskem obračunu brez dovoljenja UFC-ja obeta "epski poraz". Zdaj je kot kaže spremenil mnenje, a poudaril, da se uradno še nič ne dogaja, do podpisa pogodbe, ki bi zadovoljila oba tabora pa je še daleč.

Sklepanje dogovora bo naporno, dejavnik bosta velika ega obeh zvezdnikov, vpletenih bo veliko ljudi, a obet orjaških zaslužkov v tem lahko prevlada, meni White.

Conor v primerjavi s Floydom pravi orjak

Prav tako ni več povsem prepričan, da bi bil v strogo boksarskem obračunu Mayweather, ki je v profesionalni karieri nanizal 49 zmag in nikoli ni okusil grenkobe poraza, tako velik favorit, kot meni večina poznavalcev borilnih športov.

"Veliko stvari obeta zanimiv spopad. Conor McGregor je v primerjavi s Floydom Mayweatherjem pravi orjak. Star je 27 let in je na vrhuncu moči, Floyd pa jih ima 40, za nameček pa je imel vedno težave z levičarji. Conor je levičar in Conor udarja močno," se je še razgovoril White.

Floyd Mayweather je prekinil upokojitev, spoznal je, da bi bil obračun z McGregorjem lahko izjemno dobičkonosen. | Foto: Reuters Floyd Mayweather je prekinil upokojitev, spoznal je, da bi bil obračun z McGregorjem lahko izjemno dobičkonosen. Foto: Reuters

Mayweather spoznal, da bi bil dvoboj lahko izjemno dobičkonosen

McGregor si je po zmagi nad Eddijem Alvarezom s katero je postal prvi borec MMA z naslovoma prvaka v dveh težnostnih kategorijah, vzel premor, saj čaka na rojstvo prvega otroka. Prav Irec je bil tisti, ki je začel z izzivanjem upokojene boksarske legende, ki pa je sprva na pozive odgovarjal domala zaničevalno.

Zdaj je drugače, tudi Mayweather je čez čas spoznal, da bi bil ta dvoboj lahko izjemno dobičkonosen in Floyda se vzdevek "Money" (denar) ni oprijel kar tako, za nameček pa je bil nori Irec pripravljen sprejeti tudi boksarska pravila in omejitev teže v velterski kategoriji (66,68 kilograma), čeprav je sam nekoliko težji (prvak je v lahki kategoriji, ki je v MMA-ju do 70,3 kilograma, bil pa je tudi v peresni do 65,8 kilograma).

McGregor trenira boks

McGregor se je tudi že lotil boksarskega treninga in pridobil profesionalno boksarsko licenco. Le v Nevadi, ameriški zvezni državi, v kateri je Las Vegas, najverjetnejše prizorišče "dvoboja vseh dvobojev" se je malce zapletlo in irski šampion še čaka na dovoljenje. Sicer je tudi pod ekskluzivno pogodbo UFC-ja, a pri tem vprašanju ima odločilno besedo Dana White. Prav zato imajo njegove besede posebno težo.     

Kdo bi iz ringa odšel kot zmagovalec, če bi se spopadla Conor McGregor in Floyd Mayweather?

  • Conor McGregor
    26,78 %
    244 glasov
  • Floyd Mayweather
    25,69 %
    234 glasov
  • Tega dvoboja nikoli ne bo
    47,53 %
    433 glasov
Oddanih 911 glasov
Ne spreglejte