Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 5. 2014,
14.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2014, 14.38

6 let, 7 mesecev

Že kot najstnica je o sebi razmišljala kot o poslovni ženski, ki je nič ne ustavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Naša izložba v butiku v Radovljici je postala pravi hit za domačine in tujce. Leseni izdelki se zdijo vsem obiskovalcem nekaj posebnega in zanimivega," je o podjetniškem podvigu dejala Anja Marić.

Anja Marić, 31-letna ekonomistka, je po drugem porodniškem dopustu izvedela, da so oddelek, v katerem je delala, ukinili zaradi zniževanja stroškov. Presenečena se je znašla v težki situaciji, vendar je hkrati dobila tudi nov zagon in ideje.

"Ni minilo dolgo, ko sem o lesenih urah vedela prav vse" V obdobju iskanja prave rešitve je na krajšem potovanju odkrila lepe ročno izdelane lesene ure, v katere se je v trenutku zaljubila. "Izdelki, ki prav v vsakem primerku nosijo svojo unikatnost, prefinjenost in zapeljivost, so bili idealna ideja za mojo prvo podjetniško pot. Ni minilo dolgo, ko sem o lesenih urah vedela prav vse," je pojasnila in dodala, da je bila želja o podjetništvu vedno v njej in da je že kot najstnica razmišljala o sebi kot o poslovni ženski, ki je nič ne ustavi.

Nato je sledil zelo pomemben korak: izbira izdelovalca lesenih ur. Vendar to ni bilo dovolj, saj je vedela, da je majhen izbor ponudbe za kupca preprosto premalo. Kmalu se je odločila še za enega izdelovalca in danes združuje že več kot deset najbolj kakovostnih izdelovalcev različnih modnih dodatkov iz lesa in plute.

100-odstotni les, ki je biorazgradljiv Kar ji je pri vsem skupaj najlepše, je to, da so vsi izdelki eko. Gre namreč za 100-odstotni les, ki je biorazgradljiv, brez premazov in lakov. "Za vse modne dodatke se uporabi le les, ki prihaja iz kontrolirane sečnje ali pa bi se ga sicer zavrglo. Prav tako pa se ob nakupu marsikaterega našega modnega dodatka posadi drevo na najbolj ogroženih delih," je pojasnila Anja.

Najprej so izdelke prodajali predvsem prek spleta in pri različnih prodajalcih. Po mesecih prodaje pa so se odločili, da v starem mesnem jedru Radovljice odprejo trgovinico, kjer bodo izdelki zbrani na enem mestu.

"Izvedba in odprtje sta bila zelo hitra, saj smo točno vedeli, kaj želimo in kako," je dejala.

Proizvajalci prihajajo tako iz Slovenije kot tudi iz drugih evropskih držav. Najbolj poznani izdelovalci lesenih očal WoodStock iz Slovenskih Konjic, pri tujih pa najdemo znamke, kot so WeWood (Italija), AB Aeterno (Italija), Kerbholz (Nemčija), Corkor (Portugalska), Artelusa (Portugalska), Wood'd (Italija), Van Hout (Nizozemska) in BeWooden (Češka).

Še na Hrvaško in v Srbijo Pogumna ekonomistka meni, da je prednost takih izdelkov predvsem ta, da predstavljajo novost v svetu mode, vendar po drugi strani ljudem niso tuji, saj gre za 100-odstotno naravne materiale, ki jih že poznamo.

"Da jih predstavimo, smo se odločili zato, ker se je v njih zaljubilo že toliko ljudi po vsem svetu in tudi mi nismo bili izjema. Želimo jih pokazati Sloveniji, v prihodnosti pa jih predstaviti tudi Hrvatom in Srbom," je pojasnila

Gre za prvo takšno trgovino v Sloveniji in tudi v Evropi, ljudje pa so nad izdelki, kot pravi Anja, navdušeni. "Naša izložba v butiku v Radovljici je postala pravi hit za domačine in tujce. Leseni izdelki se zdijo vsem obiskovalcem nekaj posebnega in zanimivega. Seveda smo iz tega razloga zelo zadovoljni tudi z rezultati, ki nam jih ta posel prinaša," je dejala.

Edina prava odločitev, čeprav težka Nad svojo idejo nikoli ni obupala in čeprav odločitev za podjetništvo ni bila lahko, je ves čas vedela, da je to edina prava odločitev. "Sprejeti moraš namreč, da boš pokazal vse, kar znaš, pa tudi vse, kar ne znaš," je povedala in dodala, da pridejo tudi trenutki, ko si zaželiš, da za vse ne bi bil odgovoren samo ti, vendar sta ponos in veselje ob pravilnih odločitvah na koncu toliko večja.

Njena želja za naprej je predvsem, da bo blagovna znamka WoodWay utrdila ugled in prepoznavnost v svetu modnih dodatkov, tako na domačem trgu kot tudi na Hrvaškem in v Srbiji. Ob tem je napovedala, da se bo že v septembru v Zagrebu odprl nov butik.

"Želim si, da bi se veriga butikov WoodWay širila in navduševala ljudi, tako kot navdušuje našo ekipo," je sklenila.

Ne spreglejte