Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 5. 2015,
10.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

les

Ponedeljek, 18. 5. 2015, 10.44

6 let, 7 mesecev

Slovenka, zaljubljena v les, za letos načrtuje milijon evrov prihodkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anja Marić je po izgubi rednega dela lani v Radovljici odprla trgovino z lesenimi izdelki. V tem mesecu ob štirih slovenskih odpira že peto in šesto poslovalnico, eno na Hrvaškem in eno na Danskem.

V rubriki Junaki za jutri smo pred letom dni predstavili zgodbo Anje Marić, ki je pri 31 letih po porodniškem dopustu ostala brez dela, a ni čakala križem rok. Lotila se je svojega posla in najprej z možem odprla spletno trgovino z lesenimi modnimi dodatki Woodway, ki ji je nato aprila lani sledilo odprtje prodajalne v Radovljici.

S šestimi prodajalnami proti milijonskemu prihodku Odziv ljudi je bil odličen, poslovna priložnost se je izkazala za obetavno, zato so lansko poletje odprli butik v Kopru. Jeseni so ponudbo predstavili tudi v Stari Ljubljani, pred mesecem dni pa odprli še četrto prodajalno v Sloveniji, v nakupovalnem središču City park.

Lani so ustvarili 125 tisoč evrov prihodkov, letos želijo preseči milijon evrov prihodkov. Ekipa računa predvsem na tuje kupce. Woodway bo v nekaj dneh odprl trgovino v danski prestolnici Köbenhavn, konec maja pa ji bo sledila še šesta trgovina v Umagu na Hrvaškem.

Mlada in ambiciozna ekipa, ki razmišlja in deluje globalno Woodwayeva ekipa je prepričana, da se razlog za uspeh in hitro rast podjetja skriva v njihovi ambicioznosti. Razmišljajo globalno, s širitvijo pa medse sprejemajo nove in nove ljudi. Vsak član ekipe tako prinese nove izkušnje in znanja, ki jih izkoristijo za gradnjo blagovne znamke, da bi ta postala prepoznavna po vsem svetu. "Zastavljene cilje želimo doseči v kratkem času in iz vsake slabe stvari poskušamo izvleči najboljše," pravijo.

Cilj: prodajalna v vsakem večjem evropskem mestu Njihov cilj je prodajalna v vsakem večjem mestu v Evropi, zato želijo do konca letošnjega leta utrditi sloves v tujini. S prodajalno v Köbenhavnu se zgodba vrača tja, kjer se je začela – v Skandinavijo, deželo, ki slovi po kakovostnem oblikovanju.

Preudarno potrošništvo, ki vrača naravi V njihovi ponudbi so izdelki slovenskih in tujih blagovnih znamk, ki jim je seveda skupno to, da so izdelani iz lesa. Na prodaj so ure, ovitki za telefone, torbice, denarnice, sončna očala in nakit.

Blagovne znamke izbirajo skrbno, pri tem jih vodi tudi misel na trajnostni razvoj. Les, iz katerega so narejeni izdelki, prihaja iz kontrolirane sečnje ali pa gre za odpadni les, ki bi ga sicer zavrgli. Nekateri proizvajalci slovijo tudi po skrbi za naravo – italijansko podjetje WeWood tako za vsak prodan izdelek posadi drevo na naravno ogroženih predelih sveta. Do zdaj so posadili že več kot 300 tisoč dreves.

Ne spreglejte