Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2015,
21.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Beba Ščap dobrodelnost kolesarjenje Vztrajaj - Never give up

Četrtek, 16. 4. 2015, 21.14

7 let, 12 mesecev

Sočutna Štajerka, ki ne zna in ne želi čakati križem rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Beba Ščap je tisto svetlolaso dekle, ki je zadnjih 24 ur v središču Maribora kolesarilo na statičnem kolesu. Tega ni počela zato, da ji mine čas, pač pa v dober namen.

Beba Ščap je odločno dekle. Štajerka, taka "gajstna." Matej Markovič, predsednik športno-humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up, katerega članica je tudi Ščapova, jo opisuje kot "en tak pozitiven sonček". Kot izredno aktivno članico tega humanitarnega društva, koordinatorko njihovih aktivnosti za Štajersko, dekle, ki je polno življenja in mu nikoli ne zmanjka pozitivne energije.

Sočutje ji je blizu Nekdanja pripadnica Slovenske vojske, ki se ne brani življenjskih izzivov, se je sočutja naučila že kot majhna deklica. "Moj oče se je pred leti v prometni nesreči huje poškodoval in je od takrat invalid, jaz pa sem bila vzgojena v duhu, da je treba bližnjemu ponuditi pomoč," je pripovedovala Ščapova, ki smo jo zmotili po 15 urah kolesarkenja na statičnem kolesu.

Šport kot učinkovito sredstvo pri humanitarnih akcijah Tudi danes pomaga, kakor ve in zna. Še najraje s športom, ki se vedno znova izkaže kot eden najbolj priročnih in učinkovitih načinov za zbiranje sredstev.

Zgrešile je niso niti številne znane osebnosti, ki so se ji pridružile med 24-urnim obračanjem pedal, v katerem je "prevozila" več kot 400 kilometrov.

Od košarkarja Sanija Bečiroviča, glasbenika 6pack Čukurja, ki se ji je pridružil v nočnih urah, mariborskih odbojkarjev in rokometašev Igorja Žabiča, Aleksandra Špendeta in Vojislava Brajovića, nogometašev NK Maribora, didžeja Mike Valeja do članov Plesne šole Sebastian.

Tisočaka zbrani na mestu, preostali znesek bo znan do konca aprila Pridružil se ji je lahko vsak, ki je prispeval deset evrov v dobrodelne namene, zato je bil tudi izkupiček zelo razveseljiv. V 24 urah so na kraju dogajanja zbrali več kot tisoč evrov, dodatna sredstva so se zbirala tudi na tekočem računu Zveze prijateljev mladine Maribor, kjer bodo zbrana sredstva namenili nakupu pripomočkov, ki jih za delo in življenje potrebujejo otroci s posebnimi potrebami. Zbrani znesek bo zbran do konca aprila.

Ljudje so še vedno sočutni Po napornih 24 urah je bila razumljivo utrujena, a presrečna. "V teh 24 urah so štirje meseci priprav pod vodstvom osebnega trenerja Marcka Gorana Lorencina. Ves čas sem se koncentrirala samo na ta projekt, tako, da o drugih zdaj res nisem razmišljala," je sinoči za Planet Siol.net povedala tokratna junakinja za jutri, ki na podlagi vtisov s terena ugotavlja, da se kljub krizi za sočutje Slovencev ni bati.

"Ljudje so še vedno pripravljeni pomagati in to je dober signal," sporoča Štajerka, ki jo danes čaka celodnevni spanec, potem pa novi izzivi, o katerim bomo morali poročati tudi v prihodnje. V to je prepričana.

Ne spreglejte