Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
19.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 19.19

6 let, 6 mesecev

Ko nekomu podariš presenečenje, ki bo vsekakor uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Vedno sem se spopadala z dilemo, kaj na primer kupiti prijateljici za rojstni dan," o svoji ideji obdarovanja pripoveduje Barbara Strgar.

Nekdo ima rojstni dan, nekomu je nekaj uspelo, nekoga imaš preprosto rad ali pa bi rad sam sebi privoščil nekaj lepega. Priložnosti je več kot dovolj, le vzeti si je treba nekaj časa in nekomu (ali sebi) polepšati dan.

Kako? Barbara Strgar in Matej Ilievski Sever sta ustvarila Škatlico, ki v tem trenutku skriva pet različnih unikatnih izdelkov in je namenjena predstavnicam ženskega spola. Kmalu pa bodo na voljo tudi novi paketki, ki bodo namenjeni otrokom, mamicam, poslovnim partnerjem …

Barbara in Matej sta ostala brez službe in ideja, ki je že nekaj časa nastajala v glavi, je dobila priložnost, da zaživi.

Še vedno je poseben občutek, ko dobiš pismo, paketek Čeprav večino stvari danes urejamo po telefonu, elektronski pošti ali na kakšen drug način s pomočjo interneta, Barbara pove, da sta si s sestro, ko sta se zaradi študija odselili vsaka na svoj konec, pisali pisma. In pismom včasih dodajali še kakšno darilce. "Občutki so res lepi, ko ne veš, kaj te čaka, vznemirjenje ob odpiranju je posebno in to sem želela tudi sama ustvariti," pravi mlada podjetnica.

Temeljna ideja je tako bila, da paketek vsebuje slovenske izdelke in da je narejen skrbno, z ljubeznijo. Po povpraševanju in analizi, koliko ljudje v povprečju zapravijo za darilo, sta določila ceno in naredila prve Škatlice.

Iskanje, dogovarjanje, uresničitev … Barbara in Matej sta po tem, ko sta ostala brez dela in po številnih poslanih prošnjah odziva ni bilo, kaplja čez rob pa je bila, ko Barbara ni dobila zaposlitve, ker je v letih, ko bi si lahko ustvarila družino, zavihala rokave in se lotila dela. Sestanki in številni pogovori so prinesli prve rezultate in oktobra je zaživela prva škatlica. Odziv je bil vsak mesec večji, februarja sta opazila že veliko večje zanimanje. Mlada podjetnika poudarjata predvsem, da so bili začetni meseci težji tudi zato, ker smernic ni bilo in sta iskala pravo pot in način do zadovoljnih obdarjencev.

Ideja o obdarovanju na nekoliko drugačen način je postala opazna in Barbaro so izbrali, da marca nastopi na dogodku 500 podjetnic, kar opisuje kot zanimivo in res posebno izkušnjo.

Delavnik, ki traja ves dan V takem poslu ura ne more biti gospodar, pravi Barbara. Z Matejem delata vse dneve, izkupiček usmerjata v razvoj, v nove ideje. Iščeta rešitve, ki so prijazne do uporabnikov. Veliko pozornost namenjata podobi škatlice. Izkušnja s škatlico mora biti posebna, sta prepričana, zato je ta lično oblikovana in zapakirana.

Potem pa so tu še stranke, ki včasih škatlico potrebujejo takoj, seveda se potrudita, da ustrežeta. Sicer pa škatlice nekateri prevzamejo v Ljubljani, nekaterim jo kot presenečenje pošljeta na dom … Različnih želja je veliko in za vsako stranko si vzameta čas, saj se zavedata, da so zadovoljne stranke najpomembnejše.

Načrtov in idej ne zmanjka Če je na začetku Barbara iskala izdelke slovenskih oblikovalcev, se zdaj dogaja, da oblikovalci v stik stopijo z njo. Vsaka škatlica je tako sestavljena iz skrbno izbranih izdelkov.

Junija pa prihajajo novosti. Nova spletna stran in nove, drugačne škatlice, ki bodo razveseljevale širši krog ljudi. Barbara in Matej namreč verjameta v svoj projekt, zato ideje razvijata naprej, iščeta tiste skupine ljudi, ki so najbolj primerne, in izdelke, ki so najbolj všečni.

In nasvet, ko se znajdeš na koncu poti in ne vidiš naprej? "Vedno je mogoče, če je le volja. Zastaviš si cilj in ga poskusiš uresničiti. Ni vedno lahko in ni nujno, da bo prva ideja uspešna, sploh ne, ampak z vztrajnostjo in pogumom je mogoče," pravi Barbara.

Ne spreglejte