Preberite najodmevnejše izjave leta 2016 na siol.net

Zbrali smo izjave, ki so na siol.net v preteklem letu pustile največji pečat.

Stane Jerko, fotograf, ki je odkril Melanio Trump, o "plus size" manekenkah z oblinami:

"Oprostite, zame to ni lepo. Za koga morda je in tega so se lotili že večkrat, pa se ni obneslo. Močnih žensk je že veliko, a jih ni toliko, ki bi se zanimale za modo. Moda in obleke bodo po mojem mnenju vedno bolj naklonjene vitkim dekletom."

Foto: Matej Leskovšek

91-letna Ljubljančanka Ljerka Palovec Toplak:

"Pri nas doma nismo nikoli rekli, da je dekle, ki ima več fantov, kurba. O ne, mama je vedno govorila: 'Za ples sta potrebna dva. Če se kaj zgodi, sta oba enako kriva.'"

Ljerka Palovec Toplak Foto: Urška Košir

Igralka Jerca Mrzel o kazenski ovadbi zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je osumljen zahtevanja spolnih uslug od farmacevtke v zameno za zaposlitev v Lekarni Ljubljana.

"Tudi če jo je Janković nagovarjal, nič hudega, saj erotika je erotika."

Jerca Mrzel Foto: Ana Kovač

Pravnik Lojze Ude:

"Te kršitve človekovih pravic se mnogo preveč poudarja kot nekaj groznega. V resnici so pa to lahko samo različna pravna stališča. Tako da ni to tako nekaj groznega."

Lojze Ude Foto: Matej Leskovšek

Raziskovalec polpretekle zgodovine Igor Omerza:

"Vedeti morate, da je Udbo vodila politika, in tisti, ki so vodili Udbo, so močni še danes. Predsednika centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije Milan Kučan in Andrej Marinc sta bila v vrhu tistih, ki so bili seznanjeni z delovanjem Udbe. Njim je Udba pošiljala poročila in oni so dajali usmeritve. Udba je bila tehnična služba za vzdrževanje režima, v kateri so imeli ljudje zelo oprane možgane."

Igor Omerza Foto: Ana Kovač

Radiolog Gregor Šavli:

"Nikogar ne zanima, ali kaj znam ali ne. Napreduje se izključno po letih. To je edini kriterij. Namesto meritokracije v Sloveniji vlada gerontokracija, ker napreduješ samo, če si starejši."

Gregor Šavli Foto: Vid Ponikvar

Velenjčanka Katja Forštner, ki so ji pri 28 letih diagnosticirali raka dojk:

"Zanimivo je, da so na onkološkem inštitutu vsi, ki nosijo kape na glavi, nasmejani. Ker vedo, zakaj so nasmejani. Da morajo biti nasmejani, dokler so."

Katja Forštner rak dojke Foto: Ana Kovač

Dr. Jure Stojan iz Inštituta za strateške rešitve:

"V Jugoslaviji je pod pragom revščine živel večji delež ljudi kot danes v Sloveniji. Še pomembneje, pod samoupravljanjem je bilo več revščine kot pod 'izkoriščevalskim kapitalizmom' v Nemčiji."

Jure Stojan Foto: Bojan Puhek

Zdravnik Alojz Ihan:

"Zato se zdaj sprašujem, ali državljani Slovenije sploh še imamo demokratično vlado, kajti to, ali je vlada operativno zmožna urejati državniška opravila, za katera je odgovorna, se že nekaj časa ne sprašujem več. Dovolj mi je pogledati vrste v čakalnicah zdravstvenega sistema, ki je stoodstotno državno podjetje pod stoodstotnim nadzorom vlade."

Alojz Ihan Foto: Bor Slana

Višja državna tožilka v suspenzu Dragica Kotnik:

"Če gledam skozi izkušnje iz svojega dela, je sodstvo po znanju in strokovnosti daleč pod ravnjo, ki bi jo utemeljeno pričakovali. Vendar to ni največja težava. Strokovne napake je mogoče dokazati in nepravilne sodbe se popravijo na instancah. Prava težava, ki je skrb vzbujajoča, pa je, da sodstvo deluje po političnih vzgibih v vseh tistih primerih, ko se na zatožni klopi ali kot stranka pojavijo osebe, za katere lahko domnevajo, kakšno je njihovo politično prepričanje."

Dragica Kotnik Foto: Bojan Puhek

Nekdanji šef vojaške obveščevalne službe Boštjan Perne:

"Priznani neodvisni inštitut Arabski center za raziskave in politične študije je že konec leta 2014 izvedel široko anketo o podpori arabske populacije IS. Anketa je zajela tudi sirske begunce, saj so jo izvedli v begunskih taboriščih v Libanonu, Jordaniji in Turčiji. Na vprašanje, ali imajo na splošno pozitivni ali negativni odnos do IS, so štirje odstotki beguncev odgovorili, da IS sprejemajo pozitivno. Odstotek je sicer majhen, a če upoštevamo, da jih je do zdaj približno en milijon prišlo v EU, govorimo o skupini 40 tisoč migrantov."

Boštjan Perne Foto: Bojan Puhek

Edmilson Santana Rodrigues, Brazilec, ki živi v Sloveniji:

"Med desetimi Brazilkami so lepe štiri, med desetimi Slovenkami pa je lepih devet. Tista ena ni lepa, ker je preveč tečna."

Intervju: Edmilson Santana Rodrigues Foto: Matej Leskovšek

Športni psiholog Matej Tušak:

"Šport pa ne deluje na principu socializma. V športu so dobri tisti, ki zmagujejo. Niso vsi enaki, ampak tisti, ki se trudijo, ki so dobri, ki vlagajo več, pridejo do rezultatov."

Matej Tušak Foto: Matej Leskovšek

Univerzitetni profesor in nekdanji minister Žiga Turk:

"Za 'antifašiste' na levi je fašizem absolutno in dokončno zlo. Če nekomu rečeš, da je fašist, je debate konec. Če je nekdo fašist, ne poslušajo njegovih argumentov. Če je nekdo fašist, potem se ni treba truditi z argumentirano razpravo okrog njenih idej. Fašistov se ne posluša. S fašisti se ne debatira. Zanimivo, kako jih zaboli, ko nekdo argumentirano zapiše (vir), da je bil Hitler levičar. Konvencija je, da se ga da na desno. Tudi prav. Ampak vprašajte se, zakaj taka panika. Zakaj se nihče na desni ne bi pet sekund ukvarjal z besedilom, v katerem bi kdo za Stalina napisal, da je bil desničar? Niti dve sekundi."

Žiga Turk Foto: Klemen Korenjak

Sorodne vsebine

Komentarji

15
  • Rafko / 30.12.2016. ob 09:04

    "Udba je bila tehnična služba za vzdrževanje režima, v kateri so imeli ljudje zelo oprane možgane." Pa se je po osamoosvojitvi glede tega, kaj spremenilo ?

  • MBSQ / 30.12.2016. ob 17:16

    Zanimive izjave. Neka gospa so očitno želi, da bi gospod župan erotično nagovoril tudi njo. Gospod levičarski pravnik ima seveda 'različno pravno mnenje', ko gre za etiko in moralo levičarskega grešnika. Gospa Katja je čudovita, v njej sta veselje in moč! Sinteza znanih zgodovinskih resnic gospoda Turka je briljantna!

  • japajade / 30.12.2016. ob 16:46

    Za Igorja Omerzo velja tudi omenit, da je eden tistih, ki je bil goreč privrženec LDS, kot Janes Janša njega dni ZK, ker ju zaradi omejenosti niso spustili h koritu, sedaj počneta to, kar počneta ....... razdvajata slovenski narod v smislu, če jaz ne morem, tudi država ne bo!

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano