TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 11. 2010,
13.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 12. 11. 2010, 13.19

8 let, 3 mesece

ZVEZDA TEDNA: Lady GaGa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Naziv si je prislužila, ker se je v duhu večnega rivalstva Slovenija ̶ Hrvaška sredi Zagreba ovila v slovensko zastavo. To je skoraj tako dobro kot zmaga na nogometni reprezentančni tekmi nad Hrvati.

Pevka Stefani Joanne Angelina Germanotta ali bolj znana kot Lady GaGa. Njena prva opora je bil Rob Fusari, ki ji je napisal nekaj prvih pesmi, po nesreči pa jo je preimenoval v Lady GaGa. V času, ko je iskala svoj vzdevek, ji je Fusari poslal SMS-sporočilo, v katerem je namesto Radio Ga Ga zapisal Lady GaGa in Stefani mu je odgovorila, da je to to. Nova zvezda je bila rojena. Čeprav je o njej skoraj vse že znano in zapisano, pa vseeno kratek pregled morda malo manj znanih dejstev.

Boj z odvisnostjo

Pri 19. letih je po newyorških klubih začela nastopati s svojo skupino The Stefani Germanotta Band, kar je vodilo v razuzdano nočno življenje in zlorabo drog. Pevka je priznala, da se je drogirala, kot rešilno bilko iz omame pa navaja svojo teto Joanne, ki je ni nikoli spoznala, saj je umrla pri 19. letih. Zvezdnica trdi, da vedno čuti njeno prisotnost in ji je prav njen duh pomagal pri ozdravitvi. Njena nevidna povezanost je tako močna, da ima pevkina ekipa ritual, da pred koncertom molijo in na koncu molitve izrečejo njeno ime – Joanne. Njena pojava je zelo povezana z nadnaravnimi silami, saj kroži tudi zgodba o Lini Morgana. Nekateri trdijo, da je Lady GaGa njen plagiat, a njena mati pravi, da duh njene hčerke živi v Lady GaGa, ki bi ga mati rada osvobodila. Ugibanja ali resnica, nadnaravne dogodke je težko pojasniti.

Uspehi

Čeprav je na glasbeni sceni šele od leta 2005, ima v svoji zbirki neverjetno število nagrad in osvojenih prvih mest na lestvicah. Na zadnji podelitvi evropskih MTV-jevih nagrad je pobrala tri kipce, medtem ko jih je na podelitvi videonagrad MTV-ja pobrala kar osem, nominirana pa je bila v rekordnih trinajstih kategorijah. Pobrala pa je tudi dva zlata gramofončka. To so nagrade le letošnjega leta in še te najbolj priznane, saj bi bil drugače seznam preobširen.

Povezanost s Slovenijo

Ne, nima slovenskih korenin, saj izhaja iz italijansko-ameriške družine. Je pa Slovenijo razveselila, ko se je ogrnila v slovensko zastavo na velikem zagrebškem odru. Še s prihodom v Slovenijo bi nas verjetno manj osrečila, saj bi bil to le koncert, tako pa je postal manjši škandal. In druga povezava.

V njenem najbolj gledanem videospotu Bad Romance je nastopil Slovenec Jurij Bradač. Pa naj še kdo reče, da smo majhni.

Kontroverznost je njeno srednje ime

Kaj vse je že oblekla, je težko našteti. "Zračni zid" je prebila z obleko iz mesa in ob tej obleki so vse preostale odštekane kreacije postale neopazne. Lady GaGa je zaprisežena ljubiteljica čevljev z visoko peto, v zbirki pa ima tudi veliko McQueenovih "alienk", v katerih je že spektakularno padla na letališču pred fotografi.

Na roki ima tatu, kjer je zapisana fraza Rilkeja, ki velja za njenega najljubšega filozofa – navdihuje jo njegova filozofija osamljenosti.

Pravijo, da pevka lula skozi obleko, kar naj bi se zgodilo med intervjujem za Times. To naj bi bila tudi potrditev, da nima zakrnelega penisa, saj so bile glasne govorice, da je hermafrodit.

Ljubezen do oboževalcev

Oboževalci ji pomenijo ogromno, tako kot ona njim. Jok na koncertih med njenimi globokimi govori povzroči med oboževalci pravo evforijo. Ker se ima Lady GaGa za preprosto, kljub temu da si naroči 500 kilogramov ledu na koncertu, skrbi za svoje najvztrajnejše oboževalce. Dekletom in fantom, ki taborijo pred njenim hotelom na različnih koncih sveta, pošilja pice in kakave, da se vsaj najejo. Oboževalci jo imajo za eno izmed najbolj nežnih, simpatičnih in ljubeznivih oseb, ona pa jim na koncertih poudarja, da morajo najraje imeti sebe, šele nato njo.

Ne spreglejte