SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zloženke o avtizmu in podpornih storitvah

3

termometer

Center za avtizem je izdal zloženke o motnjah avtističnega spektra ter podpornih storitvah, ki nudijo informacije o avtizmu, podpornih programih in delavnicah.

Zloženke je danes prejelo 226 zdravstvenih domov in bolnišnic po Sloveniji, so sporočili iz Centra za avtizem.

Za večjo osveščenost

Z zloženkami bodo povečali osveščenost oseb z motnjami avtističnega spektra, njihovih družin in splošne javnosti o avtizmu, opozorilnih znakih, podpornih storitvah in prilagoditvah ter s tem prispevali k bolj kakovostnem življenju oseb z avtizmom in njihovih družin ter povečali dostopnost do ustreznih podpornih storitev, so pojasnili.

Uporabniki bodo informacije o avtizmu, temeljnih značilnostih in opozorilnih znakih lahko dobili v zloženki Motnje avtističnega spektra. V zloženkah o podpornih storitvah je predstavljen program Biserčki. Slednji je namenjen staršem, skrbnikom in strokovnjakom, ki živijo in delajo z otroki z avtizmom. Center za avtizem organizira tudi program senzorne integracije za otroke z avtizmom, saj ima 95 do 99 odstotkov oseb z avtizmom težave na področju senzorne predelave, ter delavnice za učenje socialnih veščin.

Kartica Imam avtizem

Center za avtizem je izdal tudi kartico Imam avtizem, s katero bodo lahko posamezniki z motnjami avtističnega spektra obveščali ljudi, s katerimi bodo prišli v stik, o njihovem stanju ter s tem olajšali komunikacijo.

Zloženke so nastale s podporo Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter donacij Islandije, Liechtenstein in Norveške preko finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin