SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z marcem do očal tudi brezplačno

1

termometer

Z marcem začnejo veljati nove pogodbe Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije z dobavitelji medicinsko-tehničnih pripomočkov, ki so jih prvič sklenili tudi z optiki.

Zavarovanci bodo tako lahko očala dobili tudi brezplačno, sicer pa bodo očala v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja dobili le pri optikah, ki imajo z zavodom sklenjeno pogodbo. Optike so na zavodu izbrali z razpisom, na katerega se je prijavilo 176 kandidatov, kriterije pa jih izpolnjuje 149. Pogodbene optike so tako osebam, ki imajo veljavno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, dolžne zagotavljati pravico do predpisanega in funkcionalno ustreznega pripomočka v okviru določenega cenovnega standarda brez doplačila.

Doplačilo za dražja očala

V optikah so tako zavarovancu ob predložitvi naročilnice dolžni najprej ponuditi očala, ki jih zagotavljajo v okviru cenovnega standarda za določeno vrsto očal. Če zavarovanec izbere dražja očala, mora v optiki pred izdajo pripomočka pridobiti pisno izjavo, s katero potrjuje, da so mu bila najprej ponujena očala v okviru cenovnega standarda in da se strinja s plačilom razlike med prodajno ceno in cenovnim standardom.

Nover pogodbe za medicinsko-tehnične pripomočke

V cenovni standard so sicer vključena tako stekla kot okvirji, višina standardov pa se giblje od dobrih 41 evrov za očala z mineralnimi stekli za daljavo ali bližino do 772 evrov za biokularna teleskopska očala.

Sicer pa danes začenjajo veljati tudi pogodbe za medicinsko-tehnične pripomočke, ki jih Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) na novo sklepa s 87 lekarnami in 74 specializiranimi prodajalnami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin