TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 13.34

8 let

V Kranju 61 novih najemnikov neprofitnih stanovanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Župan mestne občine Kranj Damijan Perne in direktor Stanovanjskega sklada Primož Pirc sta danes podelila ključe 61 novih najemnih neprofitnih stanovanj.

Stanovanja v lasti omenjenega sklada so bila podeljena prosilcem iz prednostne liste, med drugim tudi družinam iz barakarskega naselja Koreja in delavskega doma v Stražišču.

Aktivno ukvarjanje s stanovanjsko problematiko Mestna občina Kranj se zadnja leta bolj aktivno ukvarja s stanovanjsko problematiko: v Struževem je leta 2008 za neprofitni najem zgradila blok z 21 stanovanji, zdaj pa bolj kot novogradnje išče drugačne rešitve. Z revizijo dosedanjih najemnin je rešila določeno število čakajočih na prednostni listi za dodelitev stanovanja v neprofitni najem, letos pa je sprejela tudi predlog stanovanjskega sklada o razpolagalni pravici za 61 stanovanj, izvzetih iz prodaje.

Z novimi stanovanji v soseski Sotočje so po besedah župana Damijana Perneta reševali sicer tudi dve večletni pereči stanovanjski stiski: nekdanjega barakarskega naselja z neuradnim imenom Koreja, kjer so v slabih razmerah živeli večinoma bivši delavci Tekstilindusa, in družin nekdanjega delavskega doma v Stražišču.

Skoraj 180 družin do svojega neprofitnega stanovanja Perne je po podelitvi ključev najavil, da so s skladom v ključni fazi dogovorov za dodatnih 20 do 30 stanovanj v isti soseski, s tem pa naj bi v štirih letih skoraj 180 družin prišlo do svojega neprofitnega stanovanja. Pred časom so v Kranju reševali tudi problem brezdomcev in omogočili gradnjo novih stanovanj, ki sicer ne bodo neprofitna, po prepričanju župana pa bodo s primernimi cenami pritegnila nove prebivalce Mestne občine Kranj.

Direktor stanovanjskega sklada Primož Pirc je glede Koreje povedal, da sklad nima kratkoročnih načrtov s tamkajšnjim zemljiščem, z občino se še dogovarjajo o ureditvi primarne infrastrukture. V okrog petih letih pa nameravajo tam zgraditi sosesko, "ki bi sledila potrebam Mestne občine Kranj po sodobnih stanovanjih srednja nivoja".

Ne spreglejte