Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
19.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hujšanje zdrava prehrana rekreacija

Četrtek, 16. 5. 2013, 19.11

8 let

Zakaj ne morete shujšati?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vzeli ste se v roke, se začeli gibati in zdravo prehranjevati. Kilogrami pa se ne topijo tako hitro, kot bi si želeli. Kje lahko poiščete vzrok?

Telovadite s praznim želodcem Kadar se na rekreacijo odpravite s praznim želodcem, boste kurili kalorije iz mišic, ne iz maščobe. Več mišic imate, bolj vam koristijo pri izgubi odvečnih gramov maščobe. Zatorej naj velja – uro ali uro in pol pred rekreacijo se najejte, saj bo vaše telo s tem dobilo energijo, ki se bo nato sprostila med rekreacijo. Jeste nepremišljeno Načrtovanje obrokov in držanje urnika zahteva nekaj discipline, se pa z urnikom in vnaprej pripravljenim jedilnikom izognete nepremišljenim prigrizkom, od katerih imate več škode kot koristi. Pogosto se k hrani zatekamo tudi takrat, ko nam je dolgčas ali pred TV-zaslonom, zato si za filmski večer raje pripravite zdrave prigrizke. Ideja? Korenček in kumare, narezani na trakove. Ne jeste dovolj Če ste se hujšanja lotili na pravilen način, ste spremenili jedilnik in posegli bo bolj zdravih in hranilnih živilih. Nekateri pa izberejo bolj drastično metodo – stradanje. Če ste kdaj želeli shujšati le ob treh jabolkih na dan, vam je najbrž znan občutek lakote … In prej ali slej ste spet izpraznili hladilnik. Zato se ne omejujte preveč, jejte zdravo in dovolj.

Nosite ohlapna oblačila Videz vara. Če ste navajeni nositi le prevelika in ohlapna oblačila , pojdite po nakupih in izberite nekaj kosov udobnih oblačil, v katerih boste preživeli proste dni. Če boste kljub uspešno izgubljenim kilogramom še vedno nosili stara oblačila, bodo ta skrila tudi vaše novo telo. Nova športna oprema ali nova garderoba za vsak dan pa vas lahko tudi dodatno motivirata za to, da izgubite še tistih nekaj odvečnih kilogramov. Razmišljate le še o dieti Prvi izgubljeni kilogrami so vas navdali s samozavestjo in odločeni ste, da boste dosegli svoj cilj. To pa vpliva tudi na vaše socialno življenje. Vašo predanost gibanju in načrtovanju obrokov so opazili družinski člani ter prijatelji, kljub opozorilom pa se ne zmenite zanje in pred očmi vidite le cilj – želeno število kilogramov na tehtnici.

Sprostite se! Ne pozabite uživati v drobnih sladkostih življenja, ki so brez kalorij. Privoščite si limonado s prijateljicami, na sprehod povabite mamo ali organizirajte kolesarski izlet za vso družino. V smehu boste pozabili na napore. Hujšanje je lahko tudi zabavno!

Ne spreglejte