SiolNET. Trendi Zdravje
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Učinkovito proti prehladu

1

termometer

 | Foto:
Težave z zamašenim nosom so nadloga, lahko negativno vplivajo tudi na delo in družabno življenje. Krka ponuja rešitev z izdelkom Septanazal, ki nos odmaši in hkrati zdravi nosno sluznico.

Prehladi so stalnica obdobja, ko iz pozne jeseni prehajamo v zgodnjo zimo. Ker se več zadržujemo v zaprtih prostorih in smo manj odporni, se bakterijske, virusne in druge okužbe lažje širijo. Najpogosteje se pojavljajo v zgornjih dihalih (prehlad, angina, vnetje grla), saj so v stalnem stiku z zunanjim okoljem in so neposredno izpostavljena zraku in mikroorganizmom v njem.

Nos je zelo pomemben del človeškega telesa, saj ni le vstopna točka dihal, ampak sodeluje tudi pri dihanju, vonjanju in ustvarjanju zvoka glasu. Je tudi prva "obrambna linija" dihal. Njegova notranjost je obdana z vlažno, tanko sluznico, ki segreva in vlaži hladen zunanji zrak, ter proizvaja lepljivo sluz, na katero se vežejo prah in drugi majhni delci. S klimatizacijo in filtriranjem zraka opravlja vlogo prve obrambne linije pred zunanjimi vplivi, ki so lahko nevarni za naše telo – varuje ga pred bakterijami, virusi, alergeni, onesnaženim zrakom, dimom, prašnimi delci in drugimi dražečimi snovmi.

Če se nosna sluznica izsuši ali so migetalke v njej umazane in zlepljene, nas ne morejo učinkovito varovati pred zunanjimi snovmi. Pri tem mag. Nena Kopčavar Guček, dr. med., poudarja: "Zamašen nos je več kot nadležno stanje, saj lahko povzroči pomanjkanje vonja in okusa, nosljanje, nenehno brisanje nosu in dihanje skozi usta, kar vodi v kašelj, poveča pa se tudi izpostavljenost srednjih in spodnjih dihal."

S Septanazalom do hitrega in učinkovitega olajšanja

Nosni dekongestiv je zdravilo, ki lahko pomaga lajšati vse naštete težave: pomagajo odmašiti nos, saj stiskajo žile, s čimer zmanjšajo pretok krvi in s tem tudi oteklino nosne sluznice. Rezultat sta manjši občutek pritiska in olajšano dihanje skozi nos.

Krkin novi izdelek brez recepta je Septanazal®, dekongestiv z napredno formulo dveh sestavin v enem izdelku. Dekongestiv ksilometazolin nos odmaši, učinkovina dekspantenol z dodatnim zdravilnim učinkom pa ščiti nosno sluznico in pospešuje njeno celjenje. Septanazal je učinkovita in nežna pomoč za zamašen nos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin