SiolNET. Trendi Zdravje
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Perilo za oblikovanje postave škodi prebavi

1

termometer

Perilo, ki vas stisne in privzdigne vaše obline, ne zaustavlja le pretoka krvi, temveč negativno vpliva tudi na vaš prebavni sistem.

Perilo za oblikovanje postave, ki stisne vaš trebuh in pas, stiska tudi vaše notranje organe, opozarjajo zdravniki. Nošenje takšnega perila tako lahko poslabša težave z zgago oziroma refluksom kisline, negativno pa vpliva tudi na prebavo.

Ena od nalog prebavnega sistema je namreč tudi krčenje, s čimer premikajo hrano naprej po sistemu, a če so organi prebave dlje časa stisnjeni, se prebava upočasni.

Nošenje perila za oblikovanje postave povzroča tudi plitko dihanje, saj v tesnem perilu ne moremo v celoti razširiti trebušne prepone, zdravniki pa opozarjajo tudi na inkontinenco, saj perilo med pritiskanjem na črevesje lahko zmanjša sposobnost nadziranja.

Znanih stranskih učinkov perila je tako vedno več, poleg že omenjenih uporabniki in uporabnice poročajo o občutku omrtvičenosti, mravljincih in bolečinah, njihova drža se lahko poslabša, prav tako so bolj nagnjeni k okužbam. Zato je morda vseeno bolje nadaljevati s trebušnjaki, perilo za oblikovanje postave pa prihranite le za res posebne priložnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin