SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino!

Cloverfieldska 10 (10 Cloverfield Lane)

0

termometer

 | Foto:

Misteriozna srhljivka o mladi ženski, ki se po prometni nesreči zbudi v kleti moškega, ta pa trdi, da je zaradi napada s kemičnim orožjem zunanji svet povsem opustošen.

ZDA/2016/105 min.
Režija: Dan Trachtenberg
Igrajo: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr., Jamie Clay, Matt Vairo, Cindy Hogan
Žanr: Misteriozna srhljivka
Ocena IMDb: 7,2/10

Mlada Michelle se po prometni nesreči zbudi v podzemnem bunkerju čudaškega Howarda, ki ji razloži, da je svet prizadela kemična vojna. Ker je zunanjost preveč onesnažena, mora Michelle ostati z njim, na srečo pa je Howard dobro pripravljen in založen z dovolj hrane ter drugimi potrebščinami.

Kljub na videz iskrenim namenom rešitelja Michelle vedno bolj razjeda dvom, dokler se ne odloči pobegniti, ne glede na posledice in nevarnost, ki ji bo izpostavljena, če se Howardova zgodba izkaže za resnično.Cloverfieldska 10 | Foto:


Zanimivosti:

Cloverfieldska 10 je nadaljevanje filma Pošastno (Cloverfield), vendar z zgodbo uspešnice iz leta 2008, ki bi jo lahko označili za mešanico Čarovnice iz Blaira in Godzille, nima neposredne povezave.

• Scenarij so pisali pod naslovom The Cellar (Klet), kot "duhovnega naslednika" Pošastnega so ga zasnovali šele po tem, ko ga je kupila produkcijska hiša Bad Robot, ki je v lasti producenta obeh filmov (in režiserja Vojne zvezd: Sila se prebuja) J. J. Abramsa.

• Igralci med snemanjem niso poznali pravega naslova filma, saj so ustvarjalci želeli, da bi bila navezava na Pošastno čim dlje ostala skrivnost.

• To je celovečerni režijski prvenec Dana Trachtenbergsa.

• Prvi napovednik Cloverfieldske 10 so prikazovali pred projekcijami akcijskega trilerja 13 ur: Tajni vojaki Bengazija, Pošastno pa so oglaševali pred projekcijami Transformerjev. Oba filma, 13 ur in Transformerje, je režiral Michael Bay.

Napovednik filma Cloverfieldska 10:

[video: 59250 / Cloverfieldska 10 (10 Cloverfield Lane)]

Cloverfieldska 10 (10 Cloverfield Lane)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin