Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2011,
21.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 6. 2011, 21.36

8 let, 3 mesece

ZVEZDA TEDNA: Shakira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ta teden nas je osvojila kolumbijska pevka Shakira, ki je v novem videospotu za pesem Rabiosa dvignila temperaturo s plesom ob drogu.

Kolumbijska pevka, ki je svetovno slavo dosegla leta 2001 s pesmijo Whenever, Wherever, je ta teden očarala z novim videospotom za pesem Rabiosa s svojega zadnjega, sedmega studijskega albuma Sale el Sol. Pesem Rabiosa je tako kot večino svojih pesmi posnela v angleščini in španščini. Pri angleški različici ji je na pomoč priskočil znani raper Pitbull. V vročem videospotu zapleše ob drogu in tako pokaže, da trebušni ples ni njen edini talent.

Shakira je napovednik videospota na svoji uradni spletni strani objavila že 18. maja, premiero pa napovedala za 1. julij. Ker pa je pesem Rabiosa na svetovnih glasbenih lestvicah začela drseti vedno bolj navzdol, je potrebovala spodbudo. Zato so premiero seksi videa prestavili na 7. junij.

Pesem Rabiosa se je na španski lestvici najboljših singlov uvrstila med prvih deset, visoko pa je priplezala tudi na francoski lestvici singlov. Samo mislimo si lahko, da je Shakirin seksapil v novem videu pripomogel k boljšim rezultatom pesmi na glasbenih lestvicah.

Od predsednikovega sina do nogometaša

Shakira je bila kar 11 let v zvezi z Antoniom de la Ruo, sinom nekdanjega predsednika Argentine Fernanda de la Rue. Leta 2001, po enem letu zveze, je Antonio svoje dekle prosil za roko. Vendar se v 11 letih zveze nista poročila. Razšla sta se januarja letos.

Devetindvajsetega marca je pevka na Twitterju objavila fotografijo nogometaša Gerarda Piqueja in pod njo napisala: "Predstavljam vam svojega sončka!" Shakira je tako prvič javno spregovorila o svojem ljubezenskem življenju. Pique, znani nogometaš Barcelone, je od Shakire mlajši kar deset let, a zdi se, da sta golobčka srečno zaljubljena.

Dobrodelnost velikodušne pevke

Shakira je pri 18 letih ustanovila fundacijo Pies Descalzos (prevod: Bose noge), ki pomaga kolumbijskim otrokom, ki so bili žrtve nasilja, in beguncem v njeni rodni državi. Danes njena organizacija pomaga že 6.000 otrokom v Kolumbiji. Fundacija jih oskrbuje z osnovnimi potrebščinami za preživetje in gradi šole v revnih državah.

Junija lani je Shakira v sodelovanju z modno hišo Mango oblikovala kolekcijo dobrodelnih majic. Navdih za motive je dobila pri svoji nogometni himni Waka Waka za svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Dizajn štirih majic, ki jih je oblikovala, predstavlja duh in energijo gostitelja prvenstva. Dobiček od prodaje je namenila inštitucijam za pobudo izobraževanja osnovnošolskih otrok v Južni Afriki.

Marca lani je sodelovala s Svetovno banko in njenim predsednikom Robertom Zoellickom, s katerim sta zasnovala projekt Iniciativa za otroke: investicija za življenje. Skupaj pomagata revnim otrokom Latinske Amerike. Otrokom zagotavljajo hrano, zdravstveno oskrbo in šolanje.

Ne spreglejte