Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
9.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 9.19

8 let, 3 mesece

ZVEZDA TEDNA: Lana Mahnič Jekoš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lana Mahnič Jekoš, ki je v nedeljo postala nova mis Slovenije, je žirijo prepričala s svojim nastopom, nas pa s svetovljanstvom in razgledanostjo, zato smo jo izbrali za zvezdo tedna.

Enaindvajsetletna Lana Mahnič Jekoš se je rodila v New Yorku, zaradi diplomatskega življenja svojih staršev pa je veliko živela v tujini – v Londonu, Grčiji in Egiptu. Pred kratkim je na univerzi Greenwich v Londonu končala študij mednarodnega podjetništva, glavni razlog, zakaj se je prijavila na svoje prvo lepotno tekmovanje, pa je iskanje novih izzivov. Želela je poskusiti nekaj novega in uspelo ji je v velikem metu. Postala je kraljica slovenskih lepotic, na seznamu prihodnjih projektov pa ima tudi magisterij iz podjetništva.

Cilj: modni poslovni svet

Lana, ki bo 6. novembra zastopala Slovenijo na svetovnem izboru v Londonu, se je opisala kot zelo preprosto dekle, komunikativno, prijazno in odprto. Rada spoznava nove kraje in ljudi ter se že od 14 leta ukvarja z manekenstvom. Žirijo svetovnega izbora bo poskušala prepričati s talenti, nasmehom, hojo in samozavestjo.

Z manekenstvom je začela v Sloveniji in nadaljevala v Veliki Britaniji, zato je tudi prepričana, da v tujini ne bo doživela prevelikega kulturnega šoka, saj je tujina oziroma svetovna scena zanjo nekaj najbolj domačega.

V nasprotju s pričakovanji svoje prihodnosti ne vidi v lepotnih tekmovanjih oziroma manekenstvu, ampak bi se rada ukvarjala s podjetništvom, natančneje s poslovanjem v modnem svetu, nikakor pa ne s politiko. Svoje domovanje bi si rada ustvarila v Sloveniji, kamor se je po treh letih londonskega življenja že hotela vrniti.

Orientalski ples za hobi Grosupeljčanka, ki se vidi v moškem svetu finančnih poslov, se je žiriji, ki je izbirala finalistke za glavno tekmovanje, predstavila z orientalskim plesom. Na vprašanje, kateri hobiji so ji najbolj blizu, pa je odgovorila, da je "nekaj posebnega že to, da sem se učila orientalskega plesa." Očitno ji uspe vse, česar se loti, in želimo ji, da bi ji med 130 lepoticami, ki se bodo novembra potegovale za naslov najlepše Zemljanke, uspelo opozoriti nase.

Ne spreglejte