Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2018,
15.50

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

stephen fry rak prostata bolezen priznanje

Petek, 23. 2. 2018, 15.50

6 let, 2 meseca

Stephen Fry razkril: Zbolel sem za rakom prostate #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Stephen Fry | Foto Cover Images

Foto: Cover Images

60-letni britanski igralec in komik je na Twitterju razkril novico, ki je šokirala mnoge njegove oboževalce. Decembra je izvedel, da je zbolel za rakom prostate, kmalu za tem prestal operacijo, zdaj pa upa, da je bolezen enkrat za vselej premagal.

Stephen Fry je na svoji spletni strani objavil skoraj 13 minut dolg videoposnetek, ki ga je objavil tudi na Twitterju. V njem je razkril, da je pred dvema mesecema povsem po naključju, po rednem zdravniškem pregledu, izvedel grozljivo novico – da je zbolel za rakom na prostati.

"Do zdaj o tem nisem bil pripravljen spregovoriti," je začel svojo razlago, nato pa v osebni izpovedi podrobno opisal to "nedobrodošlo in nepričakovano pustolovščino", kot jo je poimenoval na Twitterju.   

Z oboževalci je v videu delil intimno osebno izpoved o premagovanju bolezni, | Foto: Cover Images Z oboževalci je v videu delil intimno osebno izpoved o premagovanju bolezni, Foto: Cover Images Ko se je nekaj dni pred božičem hotel cepiti proti gripi, mu je njegov dolgoletni osebni zdravnik predlagal še redni preventivni pregled. A preiskave so pokazale, da je nekaj narobe s prostato. Po slikanju z magnetno resonanco in po opravljeni biopsiji so se potrdili zdravnikovi najhujši sumi – zvezdnik je zbolel za rakom prostate.

"Tako sem januarja prestal operacijo, s katero so mi odstranili prostato in hkrati še enajst okoliških limfnih vozličev," je povedal in dodal, da je za zdaj dobro, da je srečen in da upa, da bo tako tudi ostalo. "Vedno sem mislil, da se to meni ne more zgoditi. Tako kot verjetno vi mislite, da se ne more zgoditi vam, zdaj, ko gledate mene. In ko sem izvedel za diagnozo, ko sem izvedel, da imam raka, si tega nikakor nisem mogel izbiti iz glave. Ta beseda mi je kar naprej odzvanjala v glavi," je odkrito dodal.

Za bolezen so vedeli je najožji družinski člani in prijatelji, zdaj, ko je najhuje mimo, pa se je odločil svojo izkušnjo deliti tudi s preostalim svetom.

Celotno zvezdnikovo iskreno izpoved si lahko ogledate spodaj.

Ne spreglejte