SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Salomejino Novo rojstvo

3

termometer

Iskrena pripoved o trpljenju, ljubezni in preobrazbi transseksualke Salome je včeraj v TOP-u na strehi Name ugledala luč sveta.

Na predstavitvi prvenca Tomaža Miheliča, ki ga poznamo tudi kot Marlenno iz skupine Sestre, publicista in voditelja, smo izvedeli več o zakulisju nastajanja knjige in ganljivi zgodbi o ženski, ki se je bojevala za svojo pravo identiteto.

Volja in pogum je Salome, ki je že kot droben deček težko doživljala svojo različnost in uživala v drobnih dekliških stvareh, pripeljala do dokončne odločitve o spremembi spola, kar ji je letos tudi uspelo. S podporo prijateljev in znancev je dobila prsi, nato pa poskušala zbrati dovolj denarja za popolno spremembo spola.

Čeprav družba težko sprejema drugačnost, se je včeraj na predstavitvi knjige, ki jo je vodila Maja Martina Merljak, čutila izrazita naklonjenost in podpora ženski, ki je končno dosanjala svojo pravo identiteto. Med novinarji in fotografi so se družili Maruča, Nina Osenar s fantom Ivom Rimcem, Vesna Milek kot Tomaževa mentorica pri nastajanju knjige in mnogi drugi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin