Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2013,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kate Middleton princ William otrok

Torek, 23. 7. 2013, 12.30

8 let

Princ William: Na srečo je podoben Kate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kate in William sta skupaj s prvorojencem zapustila bolnišnico in se odpravila domov. Številnim čestitkam se je pridružil tudi predsednik Pahor, ki je rojstvo princa označil za "mali čudež".

Kate in William sta po dolgem čakanju razveselila vse svoje oboževalce in malega princa predstavila svetu. Očitno ganjena Kate je povedala: "Vse skupaj je bilo zelo čustveno. Vsak starš bo vedel, o čem govorim." William je med pestovanjem potrdil, da se je mali princ rodil nekaj dni po porodnem roku: "Glede njegovega zamujanja mu bom očital, ko bo starejši." Dodal je: "Na srečo je podoben Kate." Ona pa mu je hitro odgovorila: "Ne, ne … Nisem prepričana, da je to res."

Po kratkem pogovoru so se vsi trije vrnili v bolnišnico in se čez nekaj minut vrnili s svojo prtljago. Sinčka so namestili v sedež za dojenčke, William pa ga je spretno pritrdil na zadnji sedež. Princ je sedel za volan črnega rangeroverja, Kate na zadnji sedež ob sinu in tako so se odpravili proti domu.

Ko je po obisku svojega vnuka princ Charles poklepetal z novinarji, jim je povedal, da je mali princ čudovit, in dodal: "Čez kakšno minuto ga boste videli." Mlada družina se bo torej kmalu odpravila proti domu.

Stari starši na obisku Babica Carol in dedek Michael Middleton sta prva družinska člana, ki bosta obiskala Kate, Williama in novorojenega princa. Stari starši Middleton so prispeli le nekaj minut za frizerko in osebno pomočnico s kraljevega dvora, ki sta s seboj prinesli oblačila in otroški sedež. Ob vprašanju novinarjev, kakšni so občutki, je Carol povedala: "Tako zelo sva vesela." Novinarjem je tudi povedala, da z možem nista predlagala nobenega imena. Poleg tega, da je po njenem mnenju princ prelep, je rekla še, da se tudi Kate in William odlično držita.

Po kratkem obisku Katinih staršev, Carol in Michaela, sta v bolnišnico St. Mary prispela še princ Charles in njegova izbranka Camilla. Princ Charles je pomahal novinarjem in se z njimi pošalil: "Ste že dolgo tukaj?"

Stilistka in frizerka že pri Kate v porodnišnici Pred kratkim sta v londonsko bolnišnico St. Mary prišli ena od delavk v kraljevi palači in neznana ženska. Nosili sta otroški stolček za avtomobil, kovček in nekaj oblačil. Zdi se, da se mlada družina pripravlja na odhod domov, saj je v bolnišnico prišla tudi frizerka, ki Williama in Harryja ureja že nekaj let, poleg tega pa je očedila vse člane kraljeve družine na poročni dan mladega para.

Kate Middleton je 22. julija rodila dečka. Eno najbolj pričakovanih rojstev letošnjega leta je po poročanju tujih medijev potekalo brez težav: v bolnišnico je prišla okoli 6. ure zjutraj, ob 16.24 po lokalnem času pa je po naravni poti rodila. Sledilo je navdušenje po vsej Veliki Britaniji in drugod po svetu.

Številni novinarji in fotografi, ki pred bolnišnico taborijo že nekaj časa, pa zdaj čakajo na trenutek, ko bo mlada družinica prestopila prag bolnišnice in novorojenca, tretjega v vrsti za prestol, predstavila še javnosti. Kakšno bo ime sina, še ni jasno, največ možnosti Britanci pripisujejo imenu George. Kate in William: Hvala za skrb, ki smo je vsi trije deležni Potem ko je princ William radovedne medije in ljudi le na kratko potešil z izjavo, da ne bi mogel biti srečnejši ob rojstvu sina, je kraljevi par zdaj javnosti sporočil tudi prvo skupno izjavo, odkar sta postala starša.

Princ William in Kate naj bi bolnišnico z novorojenčkom v naročju zapustila predvidoma danes zvečer ali celo jutri zjutraj, z avtomobilom pa se bosta odpeljala domov v Kensigntonsko palačo.

Ne spreglejte