SiolNET. Trendi Svet znanih
1,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Morilca dekleta Ashtona Kutcherja obsodili na smrt

1,90

termometer

Michael Gargiulo
Gargiulo je ubil tri ženske, hotel je še četrto. Foto: Reuters

"Hollywoodski Razparač" je pred 20 leti ubil dekle, ki je bilo v tistem času v romantičnem razmerju z igralcem Ashtonom Kutcherjem.

Michael Gargiulo, znan tudi kot "Hollywoodski Razparač", je bil na sojenju v Los Angelesu obsojen dveh umorov in poskusa enega umora, za svoje zločine pa je prejel smrtno kazen. Ena od njegovih žrtev je bilo nekdanje dekle igralca Ashtona Kutcherja, ki je tudi pričal na sojenju.

Razparač je svoji žrtvi, 32-letno Mario Bruno in 22-letno Ashley Ellerin, Ashtonovo dekle, z nožem zabodel do smrti na njunih domovih v Kaliforniji. Ujeli so ga, ko je hotel napasti svojo tretjo žrtev, 26-letno Michelle Murphy, ki ji je uspelo pobegniti.

Ashton Kutcher je pred dvema letoma pričal zaradi umora nekdanjega dekleta. Ashton Kutcher je pred dvema letoma pričal zaradi umora nekdanjega dekleta. Foto: Reuters

Ashtonovo dekle bilo zabodeno kar 47-krat

Primer je medijsko odmeval predvsem zaradi povezanosti s Kutcherjem, ki je proti Gargiulu pričal že pred dvema letoma. Znani igralec se je 1. februarja 2001 odpravljal na zmenek z Ashley, a do tega ni nikoli prišlo. Na njena vrata je pozvonil kasneje, kot sta bila dogovorjena, a mu nihče ni odprl. Ko je pokukal skozi okno, je na preprogi videl rdeče madeže. Mislil je, da je šlo za polito rdeče vino, je povedal na pričanju pred dvema letoma.

"To se mi ni zdelo nenavadno, saj je imela dan prej zabavo. In tudi se mi ni zdelo tako pomembno," je povedal in dodal, da je predvideval, da je pozabila na zmenek in odšla ven s prijatelji, v resnici pa je bila takrat že mrtva. Umrla je zaradi vbodnih ran, ki naj bi jih bilo kar 47.

Na sodišču je Ashton še razkril, da je za njen umor izvedel šele naslednji dan. Panično je poklical policijo in jim povedal, da so njegovi prstni odtisi na njenih vhodnih vratih. "Bil sem v paniki in jih prosil, da povem, kaj se je zgodilo."

Žrtve Garguila Žrtve Garguila Foto: Getty Images

Pred usmrtitvijo ga čaka še eno sojenje

Gargiulo je za svoje zločine prejel smrtno kazen, prvo v Kaliforniji po letu 2006. Datum usmrtitve še ni znan, se bo moral pa pred tem zglasiti še na sojenju v Illinoisu zaradi umora Tricie Pacaccio leta 1993. Gre za njegovo prvo žrtev, in tudi ona je bila tako kot Ashley zabodena 47-krat.

Po Ashley je ubil tudi Mario Bruno, kasneje pa je poskušal vzeti življenje še Michelle Murphy, a se ji je uspelo rešiti. Policija ga je z vsemi umori dokončno povezala prav zahvaljujoč njej.

Za krivega vseh obtožb so ga spoznali že avgusta 2019, vendar je pandemija covid-19 odložila sodni postopek.

Ashton Kutcher Trendi Zvezdnik s Teslo zbil najstnika in se mu opravičil s fotografijo Ashton Kutcher Trendi Ashton Kutcher se je odpovedal igralski karieri. To je njegova nova služba. #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin