Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2017,
7.11

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Natisni članek

Melania Trump prva dama Donald Trump Ivanka Trump Barron Trump

Četrtek, 2. 2. 2017, 7.11

6 let, 11 mesecev

Melania Trump zanikala govorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,15
Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Le nekaj dni zatem, ko so se ameriški mediji začeli spraševati, kje je nova prva dama, je Melania Trump imenovala svojo desno roko in zanikala govorice, da se ne bo selila v Belo hišo.

"Čast je prevzeti odgovornost položaja prve dame s svojo dolgo zgodovino kot pomembnega predstavnika predsednika, naše družine in tradicij naše države po vsem svetu. Skupaj sestavljam profesionalno in zelo izkušeno ekipo, kar pa bo vzelo nekaj časa. Navdušena sem, da organiziram in povezujem takšno dinamično in napredno mislečo skupino posameznikov, ki bodo delali skupaj, da bi bila naša država boljša za vse," je v svoji izjavi zapisala nova prva dama ZDA.

Melania je za vodjo osebja prve dame imenovala Lindsay Reynolds, ki je v Washingtonu izkušnje nabirala že 14 let, med drugim je bila del osebja v Beli hiši, ko je v njej bival nekdanji predsednik George W. Bush.

Imenovanje je prišlo na dan, ko so ugibanja o tem, kje je Melania, dosegla vrhunec s člankom Washington Posta, v katerem piše, da je bila v prvem tednu Trumpove vladavine Sevničanka komaj vidna, dva dni po moževi prisegi pa se je vrnila v New York. Poleg tega je Trumpa na sprejemu posmrtnih ostankov padlih ameriških vojakov spremljala njegova hči Ivanka Trump in tako ponovno stopila v tradicionalno vlogo prve dame. Ugibanja, da bo 35-letna Ivanka dejansko opravljala vlogo prve dame, so se pojavljala še pred Trumpovo prisego, okrepila pa jih je novica, da bo Melania ostala v New Yorku, dokler njen desetletni sin Barron ne konča tekočega razreda v zasebni osnovni šoli na Manhattnu.

Ameriški mediji poročajo, da Melanie v javnosti ni bilo že 12 dni, pred dnevi pa so jo paparaci skupaj z Barronom fotografirali med opravki na Manhattnu. | Foto: Getty Images Ameriški mediji poročajo, da Melanie v javnosti ni bilo že 12 dni, pred dnevi pa so jo paparaci skupaj z Barronom fotografirali med opravki na Manhattnu. Foto: Getty Images

Prva dama ZDA je med drugim zadolžena za načrtovanje družabnih dogodkov Bele hiše. Prva dama ZDA je glede na precedenčne sodne odločitve de facto ameriška javna uradnica in kongres ji je odobril sredstva za osebje in delo v podporo predsedniku.

Tiskovna predstavnica prve dame Stephanie Winston Wolkoff je zanikala govorice, da se Melania ne bo preselila v Belo hišo. "Gospa Trump se bo preselila v Washington in Belo hišo ob koncu šolskega leta, vmes pa bo svoj čas preživljala med New Yorkom in Washingtonom. Gospa Trump je počaščena, da služi tej državi in jemlje vlogo prve dame zelo resno. Od inavguracije je minilo le malo časa in prva dama se je svoje vloge lotila pragmatično in premišljeno, kar je značilno zanjo," je za CNN povedala Melanijina tiskovna predstavnica.

Ne spreglejte