Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
20.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 20.53

8 let

Lepota brez meja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svež mladostni videz si želi vsaka ženska. Vendar se doživljanje lepote med posameznimi državami razlikuje.

Predstavljamo vam modni videz žensk po različnih delih sveta in načine, kako ga dosežejo.

Francozinje

Francozinje obnorevajo svoje moške z ustnicami v barvi ognja. Za popolni francoski "look" morate še obrobiti oči s črno barvico, si nalakirati nohte z živo rdečo barvo in imeti svetleče lase. Polt na obrazu mora biti izenačena, lahko ste tudi rahlo porjaveli. Koža mora biti gladka in videti mladostno, zato Francozinje uporabljajo najboljše kreme za obraz. Francozinje porabijo tudi največ krem proti celulitu na svetu, saj se zagrizeno borijo proti tej nadlogi. Francija ima tudi dolgo tradicijo proizvodnje parfumov, zato arome in eterični vonji igrajo pomembno vlogo v življenju Francozinj.

Nemke

Nemke so pri uporabi make-upa precej zadržane. Pri dnevni negi dajejo prednost naravnemu videzu, zato uporabljajo nežna senčila in malo bleščil za ustnice. Priljubljena barva šminke je oranžna, rjava in rožnata. Pri negi obraza so Nemke pogumnejše, saj uporabljajo veliko vlažilnih in hranljivih proizvodov, s katerimi preprečijo izsuševanje kože. Novi izdelki se v Nemčiji ne primejo prav hitro; Nemke jih začnejo uporabljati šele, ko obstajajo dokazi o njihovi učinkovitosti.

Američanke

Na drugi strani Atlantika ne ravnajo varčno s kozmetičnimi preparati. Američanke obožujejo kozmetiko v velikih embalažah, medtem ko imamo Evropejke raje bolj varčne majhne embalaže s pritisno črpalko. Tudi ličenje je pri Američankah močno in vpadljivo, zato uporabljajo bogat sloj pudra ter kremo z visokim zaščitnim faktorjem, saj je sonce tudi na tistem delu sveta zelo močno. Ker si kar 50 odstotkov Američank barva lase, so zelo iskani tudi proizvodi za nego barvanih las in različne maske za lase.

Avstralke

V državi z veliko sonca je modno imeti zagorelo telo, saj je povprečna letna temperatura 20 stopinj Celzija. Za videz dekleta s plaže zato ni potrebno veliko več kot nekaj pudra in bleščila za ustnice. Lasje mehko padajo v velikih kodrih, ki jim Avstralke velikokrat dodajo svetle pramene. Avstralke pazijo na kožo obraza, zato jo redko izpostavijo neposrednemu soncu. Prav v Avstraliji so se prvič pojavili losjoni, ki so vsebovali UV filtre, in preparati z visokim zaščitnim faktorjem.

Japonke

V tej deželi je lepotni ideal nežna porcelanasta polt, zato Japonke uporabljajo veliko produktov, ki svetlijo kožo. V parfumerijah imajo celo dezodorante za beljenje kože, ki vsebujejo bele pigmente za prekrivanje. V vsakodnevni negi Japonk so zato neizbežni preparati, ki ščitijo pred svetlobo, pa tudi posebni "mehčalci" kože, s katerimi Japonke dosežejo nežnost in prozornost kože. Ker je na Japonskem velika vlažnost zraka, uporabljajo lahke teksture. Končni videz porcelanastih lutk Japonke dosežejo s svetlečimi šminkami in izrazitim občrtavanjem oči, ki se tako zdijo večje in bolj okrogle.

Angležinje

Angležinje imajo rade krhek videz in obožujejo rožnato barvo. Obožujejo cvetlični, dekliški videz, ki ga obogatijo z dihom bogatega Orienta. Luksuzni wellness program je za Angležinje bolj pomemben kot obveznosti in druge oblike sprostitve, zato si ga pogosto privoščijo. Velikokrat si pripravijo kopel in tretmaje z aromatičnimi olji, posebej všeč jim je sivkino. Pojav prvih gub potiskajo na čim kasneje, zato uporabljajo proizvode proti staranju, tako za obraz kot za telo. Angležinje imajo pogosto dolge in ravne lase in tudi tiste, ki imajo skodrane, si jih rade ravnajo.

Rusinje

Rade izzivajo, zato nosijo močno obrobljene oči in močno rdeče obarvane ustnice. Na ruskih ulicah boste težko našli nenaličeno dekle ali žensko, saj mnogi menijo, da naraven videz odraža primanjkljaj nege. Ruski lepotni ideal je popolnost od glave do pete, vključno s čudovitimi nohti in popolnim ličenjem, tudi ko temperature padejo pod ničlo. Rusinje veliko uporabljajo vlažilne proizvode in redno skrbijo za luščenje telesa.

Ne spreglejte