Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 7. 2015,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ruby Rose

Torek, 14. 7. 2015, 14.50

8 let

Kdo je Ruby in zakaj jo občinstvo obožuje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ruby Rose je 29-letna avstralska igralka, manekenka in didžejka, ki je pozornost pritegnila tudi s spolno identiteto in fantovsko pojavo s kratko pričesko ter številnimi tetovažami.

Avstralka si je kariero zgradila z uspešnimi nastopi na talent šovih – v iskanju modela za Girlfriend magazine in MTV-jevem VJ tekmovanju za najbolj priljubljenega televizijskega napovedovalca. Zatem se je preizkusila še kot članica žirije v šovih Australia's Next Top Model in Ultimate School Musical, je obraz za znamko Maybelline New York v Avstraliji, pozneje pa je začela razvijati tudi igralsko kariero.

Po nekaj manjših vlogah v serijah je pozornost po vsem svetu pritegnila z vlogo zapornice Stelle Carlin v aktualni sezoni priljubljene serije o ženskem zaporu Oranžna je nova črna (Orange is the New Black).

Ruby pa je precej pozornosti deležna tudi zaradi svojega androgenega videza.

Preobrazba od ženske v mini krilu in visokih petah do potetovirane kratkolaske Ruby je sledilce navdušila tudi s svojo pojavo, saj raje kot kratke obleke in vrtoglave pete nosi garderobo iz moškega oddelka. Potetovirana 29-letnica je lani posnela tudi kratek film z naslovom Break Free, v katerem pokaže prav to preobrazbo. Video ima na YouTubu že več kot 9 milijonov ogledov.

"Večinoma se ne identificiram z nobenim spolom" Ruby je "iz omare" prišla pri 12 letih, že več let pa izpostavlja rigidnost določanja spolnih vlog – pred kratkim je svojo spolno identiteto označila za fluidno.

"Večinoma se ne identificiram z nobenim spolom. Nisem moški, a se prav tako ne počutim kot ženska, čeprav sem bila več kot očitno rojena kot ženska. Sem nekje vmes, kar v moji popolni domišljiji pomeni imeti najboljše od obeh spolov," je povedala v intervjuju za Elle. Kot pravi, ima več lastnosti, ki jih družba sicer pripisuje moškim, a vseeno rada obleče krilo. Prav tako kadar govori o sebi, še vedno uporablja ženski spol.

Po zvezah z manekenkami zaroka z modno oblikovalko Avstralka ima za seboj kar nekaj odmevnih zvez, med drugim z manekenkami Catherine McNeil, Lolo Van Vorst in Lyndsey Anne McMillan, z dvema od njiju je bila tudi zaročena. Trenutno je zaročena z modno oblikovalko Phoebe Dahl, vnukinjo pisatelja Roalda Dahla in sestrično manekenke Sophie Dahl.

Sprememba spola ni v načrtu Ruby je povedala tudi, da ne namerava po poti Caitlyn Jenner, nekoč Brucea, nekdanjega olimpijca in nekdanjega moža Kris Kardashian, ki je ob velikem medijskem pompu spremenil spol – čeprav njegovo odločitev zelo podpira. Za operacijo je sicer začela varčevati že kot otrok, ko je videla dokumentarec o spremembi spola, a se je pri petnajstih odločila, da tega ne bo storila.

Ne spreglejte