Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 14.11

8 let

Dan ljubezni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"No budget" slovenska spletna nadaljevanka avtorja Luke Marčetiča, ki je prvo epizodo premierno predstavila novembra 2009 in v kateri bi skoraj zaigral tudi minister Patrick Vlačič.

Nadaljevanka Dan ljubezni, ki si jo še vedno lahko v celoti ogledate na uradni spletni strani www.danljubezni.com ali na spletnem portalu YouTube, je zgodba o dveh prijateljih Simonu (Luka Marčetič) in Anžetu (Niko Zagode). Simon se na prvi pogled zaljubi v Tanjo (Tina Abram), Anžeta ves čas mika nekdanja sošolka Natalija (Mojca Vakselj), za nekaj ključnih preobratov pa poskrbi "kelnar" (Miha Rainer), ki organizira študentske "žure" – na zadnjem zgodba o ljubezni tudi dočaka svoj konec oziroma začetek.

Spletna nadaljevanka je zaživela kmalu po tem, ko sta produkcijski ekipi DSJ.Crew in KNPro naredili filmsko rekonstrukcijo dogodkov TV-prispevka o požigalcu iz Velenja. Manj kot triminutni filmček, ki ima trenutno na portalu YouTube že več kot 379.000 ogledov, je takrat požel veliko pozornosti, ekipi pa sta jo s pridom izkoristili za lansiranje nove spletne nadaljevanke Dan ljubezni. Vsi liki in dialogi, ki jih vidite v nadaljevanki, so delo Luke Marčetiča, ki se tako pod projekt Dan ljubezni podpisuje kot avtor, scenarist, režiser in glavni igralec.

"Po nadaljevanki se je moje življenje zelo spremenilo. Kar naenkrat sem imel ogromno intervjujev, z ekipo smo se pojavljali v številnih medijih, z Nikom sva nastopila celo na podelitvi viktorjev, prejel pa sem tudi veliko ponudb za snemanje raznih spotov in reklam," pravi Marčetič, ki je po zaslugi Dneva ljubezni dobil delo voditelja oddaje Firma.tv na TV Slovenija.

Celostno podobo "no budget" nadaljevanke sta zasnovala Andraž Sedmak (Felicijan/Sedmak) in Žiga Aljaž (ZEK Crew), promocija pa je večinoma potekala prek strani na Facebooku in Twitterju. Ustvarjalci oddaje so v vsako epizodo vključili tudi posebnega gosta – znano slovensko osebnost, s katero so celotno dogajanje prijetno popestrili. V nadaljevanki so se tako zvrstili: Ana Dolinar, Pia Zemljič, Jonas Žnidaršič, Boštjan Gorenc - Pižama, Katarina Čas, Zvezdana Mlakar, Tina Gorenjak, Peter Poles, Borut Veselko, Klemen Slakonja in Gojmir Lešnjak - Gojc.

"A tega nismo storili zato, da bi dobili večjo gledanost," pojasnjuje Marčetič in dodaja, da so v sodelovanje privolili skoraj vsi povabljeni. Edini, ki si je premislil, je bil minister Patrick Vlačič, ki je najprej privolil, potem ko je prišel čas za snemanje, pa je sporočil, da ne bo sodeloval, češ da igranje ni zanj. "Res pa je, da je bilo znane najprej nekoliko težje dobiti, ker nismo imeli še nič posnetega, zato sem sprva povabil Pio in Jonasa, ki sem ju poznal že od prej. Pozneje, ko smo drugim lahko pokazali, kako je stvar videti, smo se hitro dogovorili za sodelovanje. Katarina Čas mi je celo rekla, da so ji prijatelji, ki so jo videli v naši nadaljevanki, rekli, kako fino je vse skupaj delovalo."

Trenutno je Marčetičeva največja želja, da bi njegova spletna nadaljevanka zaživela tudi na televiziji, zato s scenaristom Matevžem Luzarjem pripravljata pilote in sinopsise za deset epizod, vsaka pa bi trajala 22 minut. Sicer pa Luka (poleg pisanja kar nekaj scenarijev) največ časa namenja tudi različnim projektnim delom v multimediji. "Kaj pa počne Niko Zagode?" vprašam, preden se posloviva. "Trenutno je v šestem letniku faksa, ker se uči za zobozdravnika. Ampak želi zraven tudi igrati. Vem, nekam čudno se tole sliši, ampak tako je."

Ne spreglejte