Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2011,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borut Pahor

Sreda, 8. 6. 2011, 9.40

8 let

Astroportret: Borut Pahor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Borut Pahor, 2. 11. 1963, Postojna

Osebnost Da ima Borut Pahor veliko karizme, v kateri se rad sonči, nam takoj potrdi njegov podznak v znamenju leva, s katerim zna prepričevati in osvajati množice, zna pa tudi pustiti svojemu egu, da ga zaslepljuje in vodi v samoljubje. Vladar ascendenta je Sonce v Škorpijonu, ki njegov magnetizem še stopnjuje, skupaj z Merkurjem in Neptunom v Škorpijonu pa riše portret intuitivnega človeka, ki mu zasledovanje lastnih idealov pogosto zamegli stvarnost. Pomemben vpliv v prvi hiši imata tudi Uran in Pluton v Devici, ki mu dajeta pridih stalne napetosti in ki se jo trudi ves čas strogo nadzorovati, tako da jo kanalizira skozi šport. Njun vpliv kaže tudi njegovo izrazito potrebo po individualnosti, unikatnosti in neodvisnosti, ki je v stalnem razmerju s potrebo po izpostavljanju javnosti in žarometom. Samo potrebo po gibanju potrjuje tudi Mars v znaku strelca, kjer se razkrije ljubezen do teka in predvsem individualnih športov – skupinski športi ga navdušujejo zgolj v družabnem smislu, ne rekreativnem.

Tudi stelij planetov v Škorpijonu, med katere spadajo Sonce, Merkur, Venera in Neptun, nas opozarja na izjemno energično osebnost, kar Borut Pahor tudi sam rad poudarja, zato ga kljub mnogo napakam nikoli ne smemo podcenjevati. Ima namreč močno podporo Lune v Biku, zemeljskem znaku, odlično postavljene na sam vrh horoskopa, ki mu zagotavlja priljubljenost, vztrajnost in trdnost, tudi ko ne kaže najbolje. Luna stoji nasproti Sonca, Merkurja in Neptuna, kar kaže na nasprotja med ideali in njihovo uresničitvijo, vendar je Borut Pahor že večkrat dokazal, kako vztrajen je lahko v najbolj nemogočih situacijah. Položaj Lune nakazuje tudi na ljudi, ki lahko zaradi kariere zanemarijo družinsko ali ljubezensko življenje, čeprav so zelo dobri starši in strastni ljubimci. Zelo veliko možnosti ima, da svoje ljubezensko življenje zaživi v tujini ali vsaj v obliki ljubezni na daljavo, saj ima rad občutek neodvisnosti. Prav tako bi se iz položaja Lune dalo sklepati, da je zelo navezan na svojo mamo in da mu njeno mnenje zelo veliko pomeni, od tod izvira tudi velik vpliv žensk na njegovo politično razmišljanje in ravnanje, pa tudi priljubljenost pri ženskih volivkah. Kar zadeva zunanjost mu Luna v Biku daje pridih feminilnosti in poudarja skladnost obraza.

Ko že govorimo o vztrajnosti, ne moremo mimo velikega Saturna, ki je pri Pahorju postavljen v vizionarsko znamenje Vodnarja. V povezavi z Luno na eni strani in Neptunom na drugi spet naletimo na podobo sanjača, ki ga realnost vsakič znova trezni, a mu ne vzame volje. Prste ima vmes lepa povezava Jupitra v Ovnu s Saturnom, ki je še en dokaz, da je vedno znova pripravljen začeti, če je treba, tudi od začetka. Ni naključje, da je kar tako postal predsednik vlade, vprašanje pa je, ali je za to mesto pravi človek. Nedvomno zna nastopati v javnosti in se svojega šarma zaveda, vendar bo vedno obremenjen z ustvarjanjem vtisa, saj mu laskanje seže do srca, hkrati pa mu daje občutek, da dela pravilno. Vseeno pa ne smemo pozabiti, da imamo pred seboj škorpijona, ki za hrbtom vedno razmišlja po svoje, ker je to škorpijonski način samoobrambe, zato asi, ki jih mimogrede privleče iz rokava, niso naključje.

Leto 2011

Če pogledamo karto Boruta Pahorja v današnjem trenutku, lahko vidimo, da se je njegov ascendent premaknil v znamenje Tehtnice, kar močno poudarja potrebo po ugajanju okolici, ki je motivirana z ambicioznostjo. Rad ugaja, a sam dobro ve, da to ni zgolj zaradi priljubljenosti, ampak tudi zato, ker mu to prinaša ogromne koristi, hkrati pa boža njegov ego. Trenutno s svojimi stališči in predvsem z zagovarjanjem reform ne žanje priljubljenosti med Slovenci, kar dokazuje tudi njegova Venera v Kozorogu, kjer je v izgonu, a tudi to ne bo trajalo večno. Morda se pri naslednjih volitvah njegov ponovni vzpon še ne bo opazil, a v naslednjih nekaj letih bo spet dobil izgubljeno priljubljenost – kot zagovornika reform ga bodo pozdravljale mlajše generacije. Pri vsem tem je treba vedeti, da Pahor ni človek, ki bi svojo politično kariero kadarkoli prepuščal naključjem. Ne glede na izide naslednjih volitev bo v mali Sloveniji s svojimi trdnimi političnimi zavezništvi vedno znal poskrbeti zase in za to, da se ga ne izbriše s političnega zemljevida. Krčevito se oklepa politike in zna zaradi ugajanja zatajiti tudi svoje najbolj plemenite ideje, kar je pravzaprav tudi razlog, da kljub vizionarskemu in socialnemu potencialu, ki ga nosi v sebi, nikoli ne bo velik politik oziroma politik izjemnih dejanj.

Ne spreglejte