SiolNET. Trendi Potovanja
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V teh mestih imate največ možnosti, da najdete ljubezen

0,48

termometer

par, ljubezen
Foto: Pixabay

Če še iščete ljubezen svojega življenja, vam je lahko v pomoč tudi lestvica mest, v katerih imate največ možnosti, da jo najdete.

Selitveni spletni portal Movinga se je pred letošnjim valentinovim lotil raziskave, v katerih mestih imate največ možnosti, da se zaljubite.

Izbrali so sto mest po vsem svetu (med njimi ni slovenskih) in za vsako izračunali tako imenovani indeks romantike. V tega je vključena vrsta dejavnikov, od deleža samskih ljudi med prebivalstvom in razmerja med porokami in ločitvami do tega, kaj prebivalci posameznega mesta iščejo pri morebitnih partnerjih.

Če je mogoče verjeti rezultatom, boste največ možnosti za ljubezen imeli v Miamiju, na drugem mestu je London, tretji je Göteborg na Švedskem, šele na četrtem mestu pa Pariz, tako imenovano mesto ljubezni.

Top 10 mest, kjer se je najlažje zaljubiti:

Miami ima najvišji romantični indeks, torej imate tam največ možnosti za ljubezen. Miami ima najvišji romantični indeks, torej imate tam največ možnosti za ljubezen. Foto: Getty Images 1. Miami, ZDA

2. London, Velika Britanija

3. Göteborg, Švedska

4. Pariz, Francija

5. New York, ZDA

6. Stockholm, Švedska

7. Barcelona, Španija

8. Chicago, ZDA

9. San Francisco, ZDA

10. Berlin, Nemčija

Mimogrede, povsem na repu lestvice ljubezni naklonjenih mest sta se znašla Riad v Savdski Arabiji in iranska prestolnica Teheran.

V katerih mestih so zmenki najdražji in kje najcenejši?

Ob romantičnem oziroma ljubezenskem indeksu pa so na portalu Movinga objavili tudi, koliko je treba v izbranih mestih odšteti za povprečen zmenek - to naj bi bile večerja za dva v restavraciji srednjega cenovnega razreda, dve pijači in dve vstopnici za kino.

Za najdražje mesto za zmenke se je izkazal Zürich, tam povprečen zmenek stane 141 evrov, sledita Ženeva s 138 in Reykjavik s 128 evri.

Zürich - mesto, kjer je račun za zmenek najvišji. Zürich - mesto, kjer je račun za zmenek najvišji. Foto: Getty Images Top 10 mest z najdražjimi zmenki:

1. Zürich, Švica (141 evrov)

2. Ženeva, Švica (138 evrov)

3. Reykjavik, Islandija (128 evrov)

4. Oslo, Norveška (122 evrov)

5. New York, ZDA (116 evrov)

6. Koebenhavn, Danska (112 evrov)

7. San Francisco, ZDA (110 evrov)

8. Stockholm, Švedska (108 evrov)

9. London, Velika Britanija (105 evrov)

10. Helsinki, Finska (104 evri)

Pa mesta, kjer so zmenkarije menda najcenejše? To so venezuelska prestolnica Caracas (28 evrov), ukrajinski Kijev (30 evrov), Alžir (31 evrov), Kairo (34 evrov) in Bogota v Kolumbiji (35 evrov).

Preberite še:

valentinov dan Dom Valentinovo: Kako ga preživeti v udobju lastnega doma? Dr. Saša Krajnc Trendi "Princa na belem konju ne bo. Čakamo ga zaman!" #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin