Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2017,
15.12

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vzajemna

Natisni članek

smučanje počitnice Vzajemna zavarovanje tujina advertorial zimska rekreacija

Četrtek, 9. 2. 2017, 15.12

2 meseca, 1 teden

Top 10 smučarskih destinacij za družine

Vsebino omogoča Vzajemna

Družinske smučarske počitnice je treba ceniti kot izjemno dragocen zaklad, zato se je nanje treba skrbno pripraviti. Začne se pri izbiri pravega smučarskega središča.

smučanje zimska rekreacija smuči smuka | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Smučarske počitnice so za družino izjemno dragocene, saj čas na počitnicah teče drugače, vsakodnevne skrbi ostanejo doma, sneg pa vsem družinskim članom ponuja popoln športni odklop, dobro začinjen z zabavo. Veselje na belih strminah poskrbi za krepitev zaupanja med družinskimi člani, kar je izjemnega pomena za družinsko dinamiko.

Ključ do uspešnih družinskih smučarskih počitnic je prava smučarska destinacija, ki jo izberemo glede na želje vseh. Najstnik bo od smučanja zahteval nekaj povsem drugega, kot bi izbrali za majhnega smučarja, ki se šele spoznava s smučarskimi zavoji. Ne glede na smučarsko znanje pa bomo za večdnevno smučanje gotovo izbrali smučišče, ki ponuja neskončne kilometre užitkov na belih strminah.

Za takšne počitnice so najprimernejša smučišča v Italiji in Avstriji, ki so dovolj blizu, da ne izgubljamo preveč časa s potovanjem. Hkrati ponujajo dovolj raznolikih prog za različne okuse, ravni znanja in želje.

vzajemna | Foto: Varno na smučanje

Preden se brezskrbno spustimo po svojem najljubšem smučišču v tujini, uredimo zavarovanje za tujino zase in za svojo družino.

Avstrija

Ponujamo vam kratek pregled petih najbolje ocenjenih smučišč, ki so opremljena z vsem, kar potrebujejo majhni in veliki smučarji.

Großglockner Kals-Matrei:

Petnajst naprav povezuje več kot 40 kilometrov prog, od tega jih je skoraj pet kilometrov zunaj urejenih smučišč. Otroci do šestih let smučajo zastonj, tudi v smučarskih šolah. Otroška vozovnica velja za otroke do 18. leta.

Kitzbühel:

Kar 179 kilometrov prog je na voljo v Kitzbühelu, kjer deluje 58 naprav. Vaša denarnica bo v Kitzbühelu zadovoljna, saj so vse vlečnice za učenje brezplačne. Po vaseh okrog smučarskega središča so povsod na voljo otroška snežna igrišča.

Bad Kleinkirchheim:

Bad Klienkirchheim je med družinami izjemno priljubljen, saj ponuja številne ugodnosti, med drugim posebno vozovnico Family €uro – po določenem številu smučarskih dni otroci smučajo za en evro na dan. Najmlajši bodo gotovo najbolj navdušeni nad sankaško progo na zgornji postaji žičnice Brunnach, kjer je tudi posebna terasa za male smučarje.

smučanje zimska rekreacija smuči smuka | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Flachau:

Flaachau se lahko pohvali s kar enajstimi smučarskimi šolami, ki v svoje vrste vzamejo tudi štiriletnike. Smučarski vrtec je primeren tudi za dvoletnike. Za otroke imajo organizirano tudi varstvo, če bi starši nekaj časa radi smučali sami.

Nassfeld:

Nassfeld ob meji z Italijo, ki spada med deset najboljših avstrijskih smučišč, je popolnoma osredotočen na družinsko zabavo, zato je temu primerna tudi ponudba. Veliko je površin za otroke, proge za učenje pa so primerne za vse starosti. Nassfeld se lahko pohvali z najdaljšo osvetljeno progo v Alpah.

Italija

V italijanskih Dolomitih je kar nekaj izvrstnih smučišč, ki ponujajo veliko snežnega veselja tudi za družine.

Kronplatz (Plan de Corones):

Kronplatz na južnem Tirolskem je z 90 kilometri smučarskih prog pravi smučarski raj za družine. Povsod po smučišču so posejane površine za otroško veselje, v restavraciji Kron je tudi posebna otroška restavracija.

Alta Badia:

Alta Badia v osrčju Sella Ronde je priljubljena zimska počitniška destinacija za vse športne navdušence, še posebej bodo navdušene družine, saj ima veliko lahkih in širokih prog. Otroci obožujejo njihove smučarske šole, do osmih let pa smučajo brezplačno.

Cortina d'Ampezzo:

S Cortino d'Ampezzo se po slikovitosti pokrajine ne more kosati nobena druga smučarska lokacija v Alpah. Smučišča so primerna za vse ravni znanja smučanja. Območje Dolomiti Superski združuje kar 12 smučišč in tako spada med največja svetovna smučarska središča.

cortina | Foto:

Folgàrida in Marilleva:

Smučišče Marilleva v skupini Brenta v Dolomitih ima dobro razvito turistično infrastrukturo, povezuje pa tudi smučišči Madona di Campiglio in Folgarida. Poleg smučanja sta na voljo drsanje in plavanje v pokritem bazenu, ob večerih pa je odprta tudi bližnja diskoteka.

Val Gardena (Gröden):

Val Gardena je eno najbolj priljubljenih smučarskih središč v severni Italiji in smučarske počitnice v Val Gardeni so vedno prava uspešnica. Za to poskrbijo z vrhunsko smučarsko infrastrukturo in dobrimi smučarskimi šolami, ki so dobile celo uradno priznanje deželne vlade Južne Tirolske. V dolini so tudi trije hoteli, ki so namenjeni izključno družinskemu turizmu. 

V spodnji infografiki vam predstavljamo podroben pregled cen ter smučarskih prog v Avstriji in Italiji:

 

vzajemna tujina | Foto:

Vzajemna je za vse, ki se med zimskimi počitnicami odpravljajo na smučarski oddih v tujino, pripravila zavarovanje za tujino. To je namenjeno tudi vsem preostalim, ki se odpravljajo v tujino, pa naj gre za izlet za en dan, počitnice, daljša potovanja, službeno pot ali študij.

Zavarovanje za tujino, ki ponuja več kot evropska kartica, vključuje:

  • 24-urno asistenco v slovenskem jeziku,
  • informacije o najbližji zdravstveni ustanovi,
  • storitve nujne medicinske pomoči tudi v zdravstvenih ustanovah, ki niso v javni zdravstveni mreži obiskane države,
  • nujne zdravstvene prevoze do bolnišnice ali klinike ter nujno zdravljenje,
  • nujne zobozdravstvene storitve,
  • zdravljenje akutnega poslabšanja kroničnih bolezni,
  • iskanje in reševanje ponesrečenih oseb,
  • prevoz v domovino,
  • odvetniške storitve,
  • s sklenjenim dodatkom za nezgodno zavarovanje tudi nezgodno zavarovanje za čas trajanja potovanja.
  • Celoletno zavarovanje Multitrip zagotavlja ugodno celoletno zavarovanje – za vsa potovanja ali službene poti.

 

Ne spreglejte