Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2014,
13.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

palma Egipt Tenerife Maroko potovanja

Torek, 4. 11. 2014, 13.17

6 let, 7 mesecev

Sončna zima tako blizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rdeče morje je s sončno zimo in celoletno kopalno temperaturo prava izbira za oddih na toplem. Nad vodo je svet s slavno preteklostjo, pod vodo navdušuje s pisanim kraljestvom.

Pri Turistični agenciji Palma so pred sedmimi leti prvič poleteli v Sharm El Sheikh in Hurgado. Od takrat naprej v Egipt, ki je Slovencem še posebej blizu, letijo vsak teden neposredno iz Ljubljane. Priljubljenima destinacijama so v hladnejši mesecih dodali še dva sončna kotička – Maroko in Tenerife. Oba ponujata odlične kombinacije počitnic, raziskovanja dežele in športnih aktivnosti. Tudi tja lahko poletite z ljubljanskega letališča. Mahnite jo na toplo!

V Egiptu je sonce vedno blizu

Gostoljubni Egipčani so veliki mojstri brezskrbnosti, ki vas zlahka prevzame. Poleg kristalnega morja z bogatim podvodnim svetom, dolgimi peščenimi plažami in odlično hotelsko ponudbo all-inclusive tamkajšnji letoviški kraji ponujajo veliko zabavnih aktivnosti. Od vodnih športov – potapljanja, kajtanja in srfanja –, igranja golfa do raziskovanja lokalnega utripa. Za družine prijazni hoteli se lahko pohvalijo z vodnimi parki in atrakcijami, ki popestrijo oddih najmlajšim gostom. V Egiptu s Palmo doživite največ za vaš denar.

Aktivno na Tenerifu

Tenerife slovi po najvišjem vrhu Španije, mesečevi pokrajini in dolgih peščenih plažah. Tam je doma svetovno znani karneval Santa Cruz de Tenerife, eden največjih v Evropi. Na južni del otoka so že v 60. letih prinesli ogromne količine saharskega peska in ga spremenili v pravi počitniški paradiž, njegovo slavo pa ponesli po vsem svetu. Največji med Kanarskimi otoki je hkrati pravi poligon za popotnike, željne raziskovanja. Kar dve tretjini otoka namreč pokrivajo naravni parki z bujno vegetacijo. Palmovci priporočajo, da se sprehodite med nasadi bananovcev in med dišečimi evkaliptusovimi gozdički ali pa se vzpnete na vulkan El Teide. Prijetne temperature omogočajo odlične pogoje za številne aktivnosti na prostem skozi vse leto – treking, golf, kolesarjenje in vodne dogodivščine.

300 sončnih dni v Maroku

Maroška pokrajina je včasih videti kot filmska kulisa. Začutite svežino Atlantika, vonj Mediterana in gore Atlasa. Tam so kraljeva mesta, ozke ulice, puščava ter zelene oaze. Pa srebrni čajniki, arganovo olje in slastni kuskus. V tej arabski deželi doživite mestni oddih, golf počitnice, počitek ob morju ali krožno potovanje. Maroko namreč ponuja vse. Ravno zato je zadnja leta vse bolj priljubljena počitniška destinacija s številnimi možnostmi za aktivnosti na prostem. V bližini Agadirja, največjega letovišča ob Atlantiku, so najsodobnejša igrišča za golf. Te najdemo tudi v kraljevem Marakešu. V živahni Essaouiri valovi Atlantika privabljajo ljubitelje windsrfanja, srfanja in kajtanja, v času brezvetrja pa je obmorski kraj pravi raj za ljubitelje supanja.

Naj se vas tudi pozimi dotakne toplo poletje!

Ne spreglejte