Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
14. 6. 2017,
4.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

oddih počitnice pakiranje potovanje Na dopustu kbm

Sreda, 14. 6. 2017, 4.09

6 let, 6 mesecev

Šest stvari, ki jih NE spakirajte za na počitnice

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
počitnice, oddih | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Če boste iz kovčka za vsa nadaljna potovanja izločili vsaj teh šest stvari, bo malo lažji, v njem pa bo več prostora za počitniške nakupe.

Vsak hoče na dopust vzeti čim več, a hkrati še vedno malo, da bo s prtljago čim manj sitnosti. Na seznamu se torej vedno znajdejo samo "najnujnejše" stvari, a kmalu je kovček povsem poln, vi pa na počitnicah uporabljate zgolj četrtino spakiranega.

Kaj točno spakirati za poletni oddih, svetuje stilistka Manca Vodopivec, spodaj pa je še seznam stvari, ki jih raje pustite doma:

Čevlji, ki vas žulijo. Čeprav imate prelepe poletne sandale, ki jih morate razkazovati, jih raje pustite doma, če vas žulijo ali jih še niste razhodili. Žulji na dopustu niso dobrodošli, zato spakirajte samo tisto obutev, v kateri vam je udobno.

Preberite še: Edini štirje čevlji, ki jih potrebujete za dopust

Družbo naj vam delajo knjige z mehkimi platnicami. | Foto: Thinkstock Družbo naj vam delajo knjige z mehkimi platnicami. Foto: Thinkstock

Knjige s trdimi platnicami. Ne samo da so težje, ampak zavzamejo tudi več prostora, zato s seboj raje vzemite tiste z mehkimi platnicami. Še bolje pa bo, če boste knjige brali na e-bralniku, v katerem lahko s seboj vzamete celo knjižnico.

Kopalke, v katerih se ne počutite samozavestno. Če pri zadnjici razkrivajo več, kot bi si želeli, in vašemu oprsju ne laskajo tako, kot bi morale, jih raje pustite doma in kupite takšne, ki jih boste oblekli z veseljem. Ne pozabite: dodate jim lahko še igriv pareo in tuniko, da bo vaš plažni stil res popoln.

Preveč kavbojk. Kavbojke so modni kos, ki jih lahko nosite vse leto, zato bo za počitnice na toplem dovolj en par. En par dolgih in drugi par kratkih hlač. Kratke džins hlače za oddih ob morju so namreč skorajda nujne.

Kozmetika v originalni veliki embalaži. Večina hotelov v kopalnicah ponuja cel set nege, od gela za prhanje do šampona in balzama, a če vam ti niso všeč, si kupite manjše različice svojih lepotnih pripomočkov. Prihranili boste veliko prostora, ki je na potovanju, sploh z letalom, ključnega pomena.

Na dopustu ne potrebujete pripomočkov za oblikovanje pričeske, saj za to poskrbita morje in sonce. | Foto: Thinkstock Na dopustu ne potrebujete pripomočkov za oblikovanje pričeske, saj za to poskrbita morje in sonce. Foto: Thinkstock

Pripomočki za oblikovanje pričeske. Sušilnik las ima že skoraj vsaka hotelska soba, a če niste prepričani, preverite v hotelu, saj vam to lahko prihrani dragocen prostor. To je pa tudi vse, kar resnično potrebujete za oblikovanje pričeske. Pripomočke, kot je ravnalnik las, lahko pustite doma in jim privoščite dopust, lasem pa vsaj na počitnicah pustite malce zadihati.

Preverite še ideje za pričeske v najbolj vročih dneh in katere lepotne izdelke vzeti na dopust ter katere pustiti doma.

Ne spreglejte