SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Praznično okrašena mesta

3

termometer

 | Foto:
Dobro smo že zakorakali v veseli december, končno dočakali nekaj snega, mesta povsod po svetu pa že krasijo okrasne lučke in smreke.

Pravo novoletno vzdušje je v slovensko glavno mesto prišlo 3. decembra, ko je ljubljanski župan Zoran Janković slavnostno prižgal več deset tisoč lučk, ki bodo Ljubljano krasile do začetka januarja. S tem so se odprle tudi številne stojnice, ki ponujajo vse od šalov, kap in nakita do sladkarij, hrane in oboževanega kuhanega vina. Lučke pa ne krasijo le naših mest, saj je to prednovoletna navada povsod po svetu, ki se navadno začne v začetku decembra. Nekatera mesta si še posebej splača ogledati, saj so okrašena s tisočerimi lučkami, velikanskimi lutkami in prekrasnimi smrekami, posebno vzdušje pa naredijo še stojnice z raznoraznimi dobrotami.

V Budimpešti se je letos mogoče popeljati z novoletno obarvanim tramvajem, odetim v lučke, večina nakupovalnih središč je okrašena z ogromnimi smrekami, darili in ostalimi okraski, v glavnem mestu Mehike pa to leto postavljajo rekord v velikosti umetne novoletne jelke, ki v višino meri kar 90 metrov.

V galeriji si oglejte, kako so okrašena mesta po svetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin