Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2015,
15.19

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

potovanja počitnice silvestrovanje plačilne kartice MasterCard advertorial

Torek, 1. 12. 2015, 15.19

2 meseca, 1 teden

Poskrbite za varnost tudi na počitnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
December je pravi čas za hiter pobeg v neznano. Preden se odpravite na pot, pa poskrbite, da boste potovali varno in brez skrbi.

Pripravili smo vam hiter in zelo učinkovit vodič, ki vam bo pomagal zmanjšati potovalni stres in vam bo omogočil počitnice z veliko začetnico.

Najprej izberite pravi kraj

Kaj bi radi doživeli na zadnjih počitnicah letošnjega leta, potujete sami, v dvoje ali z družino?

Zapišite si želje in cilje, ki jih želite doseči na potovanju, šele nato izberite svojo destinacijo. Poskušajte upoštevati želje vseh potnikov in poiščite najboljši kompromis.

Kako rezervirati počitnice

Priporočamo, da svoje počitnice rezervirate kar prek spleta: poiščite najugodnejše ponudbe, preverite verodostojnost ponudnika in si zagotovite najboljšo ceno. Če niste vezani samo ne en počitniški kraj, potem priporočamo potovanje v zadnjem hipu, saj lahko na ta način privarčujete kar nekaj denarja.

Če potujete z letalom, primerjajte cene prek spletne strani edreams.com, kjer lahko izbirate letalske lete z različnih letališč in hkrati primerjate cenovno ponudbo različnih letalski družb.

Nastanitev lahko rezervirate prek spletnih strani booking.com ali airbnb.com, kjer boste lahko iz prve roke prebrali povratne informacije potnikov.

Če nimate časa in želje brskati po različnih ponudnikih, potem vam priporočamo rezervacijo aranžmajev prek agencij, tudi to lahko v nekaj korakih opravite prek spleta.

Top kraji za praznični december

Da bi vam nekoliko olajšalo odločitev, kam odpotovati, smo izbrali pet najbolj zanimivih krajev za decembrsko potepanje.

Dunaj: sosednja prestolnica obljublja vrhunsko praznično doživetje za vso družino. Adventni Dunaj nosi posebno prazničnost, ki jo lahko doživite samo v nekaj krajih sveta.

London: odpotujte v britansko prestolnico in občutite pravo čarobnost adventa. Da bi bilo vaše potovanje v London še bolj nepozabno, vam je MasterCard pripravil številne neprecenljive ugodnosti: med drugim lahko doživite popoln zmenek v trgovini Marina Rinaldi, obiščete gledališče London Theatre ali se predate vrhunski kulinariki.

Tenerife: vas mikajo malo toplejši kraji? Poletite do španskega otoka Tenerife, kjer vas čaka obilo zabave za vso družino. Lepote vulkanskih plaž, neokrnjena narava, živahna turistična mesta in pohod do najvišjega vrha el Teide.

New York: si upate silvestrovati v eni najbolj pompoznih in veličastnih metropol sveta? Silvestrovanje na Times Square je nedvomno eno najbolj neprecenljivih doživetij, v družbi MasterCarda pa je lahko vaše doživetje še bolj popolno. Ali ste vedeli, da z MasterCardom lahko večerjate v 101. nadstropju stolpnice?

Garmisch Partenkirchen: spoznajte prikupno nemško zimsko letovišče, privoščite si nepozabno smuko na najvišjem nemškem vrhu Zugspitze in si za prvi dan v novem letu rezervirajte mesto na prestižni novoletni turneji, kjer boste lahko iz prve vrste navijali za naše skakalce.

Poskrbite za varnost tudi na poti

Počitnice so rezervirane, od sanjskega potovanja vas loči le še nekaj dni, ravno dovolj časa, da si zagotovite vse potrebno, da bodo počitnice res sanjske.

Osebni dokumenti: še pred odhodom na počitnice preverite veljavnost dokumentov in si naredite fotokopije, ki jih spravite ločeno od izvirnikov.

Zdravstveno zavarovanje: poskrbite za ustrezno zdravstveno zavarovanje za tujino.

Preverite veljavnost bančnih kartic in se pri svoji banki pozanimajte o pogojih poslovanja v tujini.

Denar ali kartica: Imejte s seboj samo nekaj gotovine, za glavne nakupe uporabljajte plačilno ali kreditno kartico.

Ne spreglejte