Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 5. 2014,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pinterest obala

Ponedeljek, 12. 5. 2014, 13.29

8 let

Najbolj priljubljene plaže na Pinterestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če bi vprašali uporabnike Pinteresta, so najlepše plaže v Kaliforniji in v Avstraliji. Te so največkrat pripeli na svoje virtualne sezname želja in potovalne načrte.

Družbeno omrežje Pinterest, ki temelji na pripenjanju fotografij na table uporabnikov in uporabnic, je pred manj kot pol leta uvedlo funkcijo, ki uporabnikom in uporabnicam omogoča, da svoje najljubše kraje označijo tudi na zemljevidu. V tem času se je na več kot sto tisoč tablah znašla več kot milijarda pripetih fotografij, Pinterest pa je med njimi izluščil deset najbolj priljubljenih plaž.

1. Steklena plaža v državnem parku MacKerricher v severni Kaliforniji

Nekoč odlagališče odpadkov, celo gospodinjskih aparatov in vozil, za prebivalce Fort Bragga, se je desetletja po prepovedi odlaganja odpadkov spremenilo v lično plažo. Čeprav so oblasti plažo očistile večjih kosov smeti, je morje koščke stekla spremenilo v gladke kamenčke, ki danes tvorijo stekleno plažo.

2. Big Sur na osrednji obali Kalifornije

Big Sur leži ob vznožju gorovja Santa Lucia, ki se strmo dviga nad Tihim oceanom. V tem gorovju je tudi Cone Peak, najvišja obalna gora v ZDA.

3. Boulders Beach v južnoafriškem Cape Townu

Na jugu Afrike vam na plaži Boulders Beach družbe ne bodo delali samo turisti, temveč tudi afriški pingvini, ki spadajo med ogrožene živalske vrste.

4. Plaža Whitehaven na avstralskem otoku Whitsunday

Plaža Whitehaven na otoku Whitsunday ob obali Queenslanda v Avstraliji je značilne bele barve zaradi prisotnosti kremena, ki predstavlja kar 98 odstotkov tamkajšnjega peska.

5. Cabo San Lucas v Mehiki

Cabo San Lucas, znan tudi kot samo Cabo, leži na jugu polotoka Baja California in je ena izmed petih najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Mehiki. Poleg znamenitih skal in naravne skalne formacije El Arco (obok) je Cabo priljubljeno mesto tudi pri ljubiteljih opazovanja morskih levov.

6. Zenith Beach severno od Sydneyja

Zenith Beach je priljubljena destinacija predvsem za surferje, ki se tja zgrinjajo jeseni in pozimi. Priljubljeno letovišče kazijo le občasni obiski morskih psov.

7. Plaža Navagio na Zakintosu

Leta 1983 nasedla ladja Panagiotis, ki naj bi tihotapila cigarete iz Turčije, je s svojim brodolomom posodila ime plaži, ki ji rečejo tudi Zaliv tihotapcev.

8. Plaža Lanikai na Havajih

Vzhodna obala otoka Oahu naj bi bila idealna za opazovanje lune, idilična pokrajina pa je priljubljena tudi med modnimi fotografi, ki tam pogosto fotografirajo fotomodele.

9. Plaža El Matador v Malibuju

Klifi in morske jame dajejo kalifornijski plaži idiličen videz, poleg skal nenavadnih oblik pa turiste navdušujejo tudi pelikani in galebi.

10. Venice Beach v Los Angelesu

Venice Beach slovi predvsem po sprehajališču, kjer se poleg prodajalcev spominkov zbirajo tudi vedeževalci, glasbeniki in drugi umetniki.

Ne spreglejte