Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2013,
15.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

izlet Trst sejem

Četrtek, 12. 12. 2013, 15.03

8 let, 5 mesecev

Na praznične nakupe v Trst

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Praznične stojnice, bleščeče luči in dišeče dobrote brez otrplih prstov - zakaj se ne bi za spremembo odpravili na obmorski božični sejem?

Zakaj tja? Ko beseda nanese na praznične sejme, le redko pomislimo na kraje ob morju. Decembrski prazniki so prazniki s snegom pokritih hribov in vsako leto se znova odpravljamo na Dunaj in v Salzburg, ker se nam zdi, da se lahko tam najbolj naužijemo prazničnega vzdušja (in kuhanega vina). A božično-novoletne sejme poznajo tudi v krajih, kjer se sicer večinoma uspešno izogibajo snegu. Na primer v Trstu, sicer priljubljenem nakupovalnem središču Slovencev – tudi po zatonu Ponte Rossa.

Zakaj zdaj? Zaradi vremena! Ta konec tedna se bodo ob morju temperature dvignile nad deset stopinj Celzija, kar pomeni, da boste lahko sneli rokavice in tako lažje brskali po prazničnih stojnicah, ki jih vse do 24. decembra gosti tradicionalna lokacija, trg Sant'Antonio Nuovo v bližini Ponte Rossa ter okoliške ulice.

Kaj kupiti? Na tržaškem božičnem sejmu se predstavljajo ponudniki tako iz Italije kot tudi iz Slovenije in drugih držav. Na slikovitih stojnicah boste našli najrazličnejša božična darila in okraske, slaščice in tudi cvetje, seveda pa je poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, zato se vam ni treba bati, da bi ostali brez kuhanega vina.

Ne spreglejte