Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 11. 2010,
11.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 26. 11. 2010, 11.08

8 let, 1 mesec

Na Gorenjsko na prvi sneg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Pokljuki je že zima. Športni center Pokljuka ta konec tedna vabi na prvo zimsko prireditev, kjer boste lahko v novi zimski sezoni prvič uživali v snežnih radostih in športnem tekmovanju na snegu.

Smučarski tek Maya Maya Obrišite prah s svojih tekaških smuči in se pomerite v smučarskem teku Maya Maya v različnih kategorijah, tudi v otroški. Štart teka bo 27. 11. ob 10. uri na Rudnem polju, prijave pa zbirajo na dan tekmovanja od 8. do 9. ure zjutraj. Trasa proge bo prilagojena snežnim razmeram in ne bo daljša od 5 km. Štartnina, ki vključuje praktično darilo in topli napitek v cilju, je 5 evrov.

Snežne radosti

Za vse, ki zimske sezone še ne bodo zastavili tako tekmovalno, bodo organizirane »lahkotnejše« dejavnosti – krpljanje* za staro in mlado, Garmin zimski tekaški izziv, snežne igre za otroke z labodkom Zakijem, snežna aerobika, preizkus biatlonskega streljanja, zimski pohod ... Seveda pa ne bo manjkala ponudba toplih napitkov, sladic, jedi na žlico ...

Bled v znamenju adventnega sejma

Po obisku Pokljuke se ustavite še na Bledu in po sprehodu okrog jezera obiščite adventni sejem in sejem domače in umetnostne obrti na terasi kavarne Park in se posladkajte z najbolj znano kulinarično sladico Bleda – kremno rezino.

V Ljubljano po nove smuči

Kdor tik pred vrati zimske sezone razmišlja o nakupu nove smučarske opreme, naj se ta konec tedna odpravi v Ljubljano na Gospodarsko razstavišče, kjer vzporedno s sejmom Festival Kamping in Karavaning od 25. do 28. 11. poteka smučarski sejem SK Snežinka. Sejem ponuja pestro izbiro tako opreme za zimske športe, kot tudi bogato ponudbo destinacij za preživljanje prostega časa. Veliko obiskovalcev, željnih športnih užitkov na snegu, pa bo zagotovo zanimala že tradicionalna komisijska prodaja rabljene smučarske opreme.

Odpiralni čas sejma: - 25., 26., 27. 11. 2010 od 10. do 19. ure, - 28. 11. 2010 od 10. do 16. ure.

* Krplje so posebne "velike noge", ki v kombinaciji s posebnimi vezmi, ki imajo prosto peto, omogočajo neovirano gibanje po celem snegu. S pomočjo krpelj ostanete na površini, kar pohodnikom omogoča odkrivanje še neodkritih kotičkov zasnežene pokrajine.

Ne spreglejte