Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2013,
11.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2013, 11.39

8 let, 5 mesecev

Na Bled v zimsko pravljico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zimski navdušenci se nad letošnjo zimo ne morejo več pritoževati, saj nas je v teh dneh zavila v pravo snežno idilo. Nizke temperature so z veseljem pričakali tudi v Veliki Zaki ob Blejskem jezeru.

Zakaj tja? Že decembra je v Veliki Zaki na igrišču, poleti namenjenem košarki in badmintonu, zraslo 1.500 kvadratnih metrov veliko drsališče na prostem. Po krajšem premoru zaradi previsokih temperatur je zdaj spet odprto in bo glede na vremensko napoved ostalo še nekaj časa. Ob drsališču bodo ta konec tedna odprli tudi svet ledenih skulptur.

Zimska pravljica na jezerskem obrežju nasproti Bleda ob drsališču ponuja še mnogo drugih aktivnosti. Novost sezone 2012/2013 je proga za ljubitelje teka na smučeh, ki je speljana skozi kamp, ker je osvetljena, pa je mogoče na njej teči tudi ponoči.

Sicer pa se vam ni treba bati za premrle prste – v ogrevanem šotoru se lahko namreč pogrejete ob toplih napitkih.

Kdaj in za koliko? Zimska pravljica je od ponedeljka do sobote odprta od 10. do 21. ure, ob nedeljah pa od 9. do 20. ure.

Vstopnina za drsališče znaša 2 evra za odrasle in 1 evro za otroke, drsalke pa si lahko izposodite za 2 evra.

Za uporabo tekaške proge boste odrasli odšteli 3 evre, otroci 2 evra, izposoja tekaške opreme pa stane 10 evrov.

Kaj pa preostala zimska ponudba? Bled je kot počitniška ali izletniška destinacija priljubljen vse leto. Tako tudi pozimi ne manjka priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Sprehajalce čakajo kilometri poti okoli jezera ter krajše in daljše ture vse do osrčja Triglavskega narodnega parka.

Zaradi svoje lokacije je Bled idealno izhodišče za razne zimske športe. Tekači na smučeh, ki jim proga v Veliki Zaki ni dovolj, se lahko na primer odpravijo v bližnje tekaško središče na Pokljuki.

Ne nazadnje se po dnevu na snegu prileže tudi malo sprostitve v obliki namakanja v bazenih s termalno vodo, gretja v savnah in masaž, ki jih ponuja več blejskih centrov dobrega počutja.

Ne spreglejte