Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2016,
13.41

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Thinkstock, Si.mobil

Natisni članek

Plažnice Si.mobil advertorial

Ponedeljek, 4. 7. 2016, 13.41

2 meseca

"Moj bog, kako so dišala njena pisma"

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Thinkstock, Si.mobil

Plažnice

Bi letos na plaži resnično uživali in z vsako prebrano besedo odpotovali v čisto nove dimenzije? Preberite najnovejšo Plažnico in se prepustite prijetnemu poletnemu branju.

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto v tednu na: plaznice.odljudi.si

"Vonj je bil komaj zaznaven, a tako prepoznaven, da bi ga miže našel v poštarjevi torbi. Dodobra se mi je bil namreč že vtisnil v čutni spomin, pa čeprav ga ni bilo mogoče prav z ničemer primerjati, niti ga torej ni mogoče opisati." (Feri Lainšček, Njena pisma)  

Plažnice | Foto:


Feri Lainšček

Pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist Feri Lainšček (1959) živi in ustvarja v Murski Soboti. Je eden izmed najbolj branih
slovenskih pisateljev. Njegov roman Namesto koga roža cveti je dosegel skupno naklado 32 tisoč izvodov, pesniška zbirka Ne bodi kot drugi je bila prodana v nakladi 12 tisoč izvodov, celovečerni film Petelinji zajtrk, ki je bil posnet po njegovem romanu z enakim naslovom, pa je drugi najbolj gledan film v samostojni Sloveniji.

Za svoja dela je prejel številne nagrade, tako za najboljše romane kot za filmske scenarije. Feri Lainšček je tudi slovenski pisatelj, katerega literarna dela so doživela največ filmskih adaptacij.

Ne spreglejte