Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2015,
10.32

Osveženo pred

1 dan, 1 ura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Maistra Rovinj prvi maj počitnice oddih Hrvaška morje prvomajski prazniki

Natisni članek

Torek, 7. 4. 2015, 10.32

1 dan, 1 ura

Med prvomajskimi prazniki v Rovinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hrvaško morje je med Slovenci še vedno med najbolj priljubljenimi destinacijami. Ste že začeli razmišljati o počitnicah? Ne čakajte na poletje, Rovinj je odličen kraj za oddih tudi spomladi.

Rovinjske plaže

Med prvomajskimi prazniki le najbolj pogumni skočijo v morje, pa vendar so plaže v Rovinju že takrat zelo obiskane. Rovinj z izbiro plaž zagotovo ne bo razočaral, saj je ponudba zares pestra. Vsak bo našel kotiček zase: ali je na plaži raje v miru in občuduje naravo ali okoli sebe potrebuje dogajanje. Poleti pa je poskrbljeno tudi za nudiste.

Mestne plaže: plaža Mulini Beach v zalivu Lone, ki se nahaja blizu istoimenskega hotela Lone.

Plaže v naravi: Cisterna, Palud, Zlatni rt

Plaža z razgledom: Porton Biondi, od koder boste imeli lep razgled na stari grad Rovinj.

Nudistična plaža: Škaraba

Top 10 izletniških točk, ko ste v Rovinju

Spomladi, ko še ni tako zelo vroče, je idealen čas za raziskovanje mesta in okolice. Rovinj je več kot le kraj raznovrstnih plaž in ponuja tudi druge možnosti preživljanja časa. Izbrali smo top 10 znamenitosti, ki bodo popestrile vaš dopust. Celotno prvomajsko ponudbo v Rovinju pa si lahko ogledate tukaj.

Vzpnite se na stolp cerkve sv. Evfemije, zavetnice mesta

V Rovinju se lahko povzpnete do najvišjega cerkvenega stolpa v Istri, ob tem pa uživate v panorami Rovinja in okoliškega otočja. Zvonik je bil zgrajen po vzoru zgradbe na Trgu sv. Marka v Benetkah.

Odkrivajte ulice starega dela mesta

Sprehodite se po najbolj znanih ulicah tega zgodovinskega mesta.

Ne zamudite ulice Carreri, sploh če želite tudi malce po nakupih, oglejte si še Bregitovo ulico in ulico Grisia, ki je znana po razstavi slik na prostem.

Ostanki ladje Baron Gautsch

Veste, kdo ali kaj je bil Baron Gautsch? To je bil potniški parnik avstrijskega Lloyda, zgrajen leta 1908 v britanski ladjedelnici. Povezoval je Trst in Kotor. Potopili so ga leta 1914, njegovi ohranjeni ostanki pa še vedno ležijo 40 metrov globoko in so zapisani med kulturno dediščino.

Monkodonja, pomembna prazgodovinska naselbina iz okolice Rovinja

Monkodonja je arheološka znamenitost z odlično ohranjenim najdiščem iz bronaste dobe, obkrožena z zidovi. Sestavljena je iz treh delov: osrednje nekropole, obrtnega in bivalnega dela. Če vas zanima prazgodovinska arhitektura, jo boste našli le pet kilometrov od Rovinja.

Prisluhnite pticam v ornitološkem rezervatu Palud

Zaščiteno območje Palud je od Rovinja oddaljeno le deset kilometrov. Nahaja se v bližini morske obale in obsega močvirje, kjer se zbirajo številne ptičje vrste. Okolje, kjer se boste popolnoma sprostili.

Športne aktivnosti v gozdu Zlati rt

Ljubitelji kolesarjenja, tekači in sprehajalci se radi odpravijo v zaščiten gozd Zlati rt, kjer se lahko razgibajo med značilnim sredozemskim rastlinjem.

Večerja v Taverni Kantinon

Za gurmane počitnice ne minejo brez dobre večerje. Če želite občutiti delček lokalne barvitosti, bo Taverna Kantinon pravo mesto za vas. Podajte se v zasebni svet lokalnih ribičev in uživajte v tradicionalni rovinjski kuhinji, pripravljeni iz najbolj svežih živil in po skrbno ohranjenih receptih naših babic in dedkov.

Veste, kaj je batana? Obiščite muzej in se naučite nekaj novega.

Batana je tradicionalna lesena barka s tega območja z značilnim ravnim dnom. V muzeju Batana boste izvedeli več o dolgoletni ribiški tradiciji Rovinja in si ob zvokih bitinade (tradicionalnega rovinjskega petja a capella) tudi ogledali 15-minutni film o gradnji te barke.

Športni ribolov

Razčlenjena obala, številni zalivi, otoki in skale so idealno okolje za ljubitelje športnega ribolova. Navdušeni boste nad številčnostjo ribjih vrst.

Nabiranje novih moči na Crvenem otoku

V okolici Rovinja se nahaja Crveni otok, ki ga sestavljata dva otočka, Sveti Andrija in Maškin. Povezana sta z eno najlepših istrskih plaž. Sprehodite se po poteh parka z več kot 120 rastlinskimi vrstami in se napolnite z energijo na urejenih energetskih točkah tega otoka. Obiščite še stari dvorec grofa Hütterota in mavzolej na Maškinu.

Ne spreglejte