Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 12. 2015,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

potovanja narava

Torek, 29. 12. 2015, 11.42

8 let

Kraji, za katere komaj verjamemo, da so resnični

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Več je magičnih krajev, naravnih in zgrajenih. Izbrali smo nekaj naravnih prizorov, kjer se čas ustavi že samo ob pogledu na njihovo fotografijo.

Bajkalsko jezero, Rusija

Bajkalsko jezero v jugovzhodni Rusiji je najstarejše, po količini sladke vode pa največje in najgloblje sladkovodno jezero. Razteza se na površini 31.494 kvadratnih kilometrov, kar je enako velikosti Belgije, njegova globina pa je 1.687 metrov.

Jezero vsako leto popolnoma zamrzne in takrat je njegova podoba še posebej očarljiva. Sonce, mraz in pritisk vode povzročijo nastajanje ledenih ploskev, ki se dvigajo na njegovi gladini. Ker je voda tako čista, so te skoraj turkizne barve.

Ledene jame Skaftafell, Islandija

Vstop v ledene jame skozi sedemmetrski vhod je osupljiv. Led odseva modro barvo, dodatno k očarljivosti prispeva dnevna svetloba, ki vstopa z dveh strani.

Gorovje Zhangye Danxia, Kitajska

Barvno paleto kitajskega gorovja ustvarjajo plasti mineralov in peščenjakov.

Kanjon Antelope, Združene države Amerike

Ena naravnih podob, ki daje občutek, da ste se znašli pred naslikano podobo: snopi svetlobe osvetljujejo posamezne površine arizonskega kanjona. Visoke peščene stebre, ki segajo tudi do 45 metrov visoko, sta oblikovala voda in veter.

Reka Caño Cristales, Kolumbija

Flori in favni kolumbijske reke Caño Cristales gre pripisati njen rdeče-rumen videz. Svoje dodajo okoliške skale in zelenje.

Rdeča plaža, Kitajska

Rdeče plaže na Kitajskem ne boste nikoli pozabili. Namesto peska ali kamnov to prekriva rdeča trava sueda. Od tu njen videz, pa tudi ime. Rdeča trava je močne barve v svoji zgodnji fazi rasti, ki se začne aprila, s starostjo pa nekoliko pobledi. Kraj je del naravnega rezervata z raznovrstnimi pticami in drugimi živalmi.

Predor, ki ga ne boste pozabili, Japonska

Tu najdete več odtenkov glicinije, od modrovijoličaste do bele. Socvetja te ovijalke, ki se združujejo v pravi rastlinski predor, je mogoče občudovati v japonskem parku Kawachi Fuji. Najboljši čas za sprehod po njem je od konca aprila do sredine maja.

Travniki tulipanov, Nizozemska

Polja tulipanov na Nizozemskem so s svojimi živimi barvami v vseh mogočih odtenkih in kombinacijah nepozabna. Najbolj opevane najdete na zahodnem delu države, med mestoma Leiden in Den Helder. V deželi, kjer vsako leto zraste več kot tri milijone tulipanov, vam bodo priporočili tudi ogled tistih blizu mesta Enkhuizen.

Mozaične površine cvetlic, ki so v Evropo prišle v 16. stoletju iz Turčije, še posebej priljubljene pa postale v 17. stoletju na Nizozemskem, kjer je zavladala prava tulipanomanija, si je vredno ogledati od sredine aprila do sredine maja. Takrat namreč cvetijo, odvisno od vrste.

Ne spreglejte