SiolNET. Trendi Potovanja
3,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kraji, ki jemljejo dih #foto

3,45

termometer

Izbrali smo nekaj čudovitih krajev po vsem svetu, ki si jih je vredno ogledati.

Nacionalni park Zhangye Danixia, Kitajska

Nacionalni park Zhangye Danixia leži v okrožjih Sunan in Linze, v bližini mesta Zhangye. Ima površino 322 kvadratnih kilometrov. Znan je po barvitih kamnih, ki so posledica nanosov peščenjaka in drugih mineralov. Turistično je pokrajina najbolj privlačna med junijem in septembrom, ko kombinacija občasnega dežja in močnega sonca lepo poudari barve.

Nacionalen park Zhangye Danixia, Kitajska Foto: Thinkstock


Ledene jame Mendenhall, Aljaska

Ledenik, dolg 21,9 kilometra, leži v dolini Mendenhall na jugovzhodnem delu ZDA. Ledene jame v njem so dostopne tistim, ki so pripravljeni sesti na kajak in po ledu plezati čez ledenik. Ledenik se vse hitreje umika, saj globalno segrevanje segreva oceane, temperature pa naraščajo.

Mendenhall ledene jame Foto: Thinkstock


Gejzir Fly, Nevada, ZDA

Geotermalni gejzir leži približno 32 kilometrov severno od Gerlacha, v okrožju Washoe v zvezni državi Nevada.

Fly gejzir, Nevada, USA Foto: YouTube


Narodni park Lençóis Maranhenses, Brazilija

Narodni park leži na severovzhodu Brazilije, v zvezni državi Maranhão. Območje obsega okoli 1.500 kvadratnih kilometrov in je v deževni dobi poplavljeno. Za narodni park je bilo razglašeno 2. julija 1981.

Lençóis Maranhenses narodni park, Brazilija Foto: YouTube


Čokoladni hribi otoka Bohol, Filipini

Čokoladni hribi so znana turistična atrakcija pokrajine Bohol na Filipinih. Obstaja vsaj 1.260 hribov, pokritih z zeleno travo, ta pa v suhi sezoni porjavi in hribe obarva v čokoladen odtenek. Nenavadni hribi se raztezajo na površini 50 kvadratnih kilometrov in so edinstven geološki spomenik. Vulkan na tem območju je najmanjši delujoč vulkan na svetu.

Chocolate Hills of Bohol Island, the Philippines Foto: Thinkstock


Park Hicudžijama, Japonska

Park Hicudžijama je poraščen s primerki rastline, imenovane šibazakura. Roža cveti od sredine aprila do konca maja. Cvetni listi lepe oblike so videti kot cvetovi češenj, imajo pa lahko razne odtenke rožnate, bele ali svetleče vijolične barve.

Park Hitsujiyama, Japonska Foto: YouTube


Otok Vaadhoo, Maldivi

Otok Vaadhoo je majhen otok s približno 500 prebivalci. Najbolj znan je po plaži, ki se ponoči sveti in tako ustvari posebno vzdušje, zato so morje poimenovali tudi "The Sea of Stars" ali po naše morje zvezd. Ta pojav je posledica bioluminiscentnega fitoplanktona, ki v tem času modro zasije. Mikroskopsko majhni organizmi svetijo na podoben način kot kresnice, bleščice pa je mogoče opaziti pri hoji, na odtisu v pesku.

Otok Vaadhoo, Maldivi Foto: YouTube


Jama Ruby Falls, Tennessee, ZDA

Slap v jami Ruby Falls je visok 44 metrov in je zelo priljubljena turistična destinacija. Leži v državi Tennessee, v podzemnem območju Lookout Mountain v Chattanoogi. Odkril ga je kemik Leo Lambert leta 1928, jama pa je poimenovana po njegovi ženi Ruby.

Jama Ruby Falls , Tennessee, USA Foto: YouTube


Vulkan Ijen, Indonezija

Gre za skupino vulkanov v regiji Banyuwangi v Indoneziji. V notranjosti vulkana Ijen najdemo 20 kilometrov široko kaldero. Zadnji zabeležen izbruh je bil leta 1999. Modri plamen se pojavi ob vžigu z žveplovim plinom, ki uhaja iz razpok, in doseže temperature do 600 stopinj Celzija. Jezero na tem območju je znano kot največje kislinsko jezero na svetu in je vir reke Banyupahit.

Ijen vulkan, Indonesia Foto: YouTube

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin