Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
15.05

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča HIT Alpinea

Foto: Thinkstock in HIT Alpinea

Natisni članek

HIT Alpinea Kranjska Gora smučanje advertorial počitnice zimska rekreacija

Četrtek, 22. 2. 2018, 15.05

2 meseca, 2 tedna

Kje doživeti najlepši čar spomladanske smuke?

Vsebino omogoča HIT Alpinea

Foto: Thinkstock in HIT Alpinea

Čeprav se potihoma že veselimo, da bomo lahko kmalu obuli natikače, pa ima spomladansko smučanje poseben čar. Zadnji dnevi smučarske sezone so še posebej mikavni. Preverili smo, kaj se bo marca dogajalo na našem najelitnejšem smučišču.

Kranjska Gora | Foto:

Zima je zadnji mesec poskrbela za konkretno pošiljko snega, zato si lahko najbolj zagrizeni smučarji oddahnejo, saj smučk še nekaj časa ne bo treba pospraviti. Zasnežena pobočja nas še vedno kličejo.

Kranjska Gora, ki jo odlikuje bogata ponudba za športne navdušence, tudi konec zime ne počiva.

Tam nas pričakujejo vrhunska smučarska infrastruktura, bogata hotelska ponudba in številne druge vsebine, ob katerih bodo počitnice res vrhunski odklop. Največja prednost kranjskogorskih smučišč pa je tudi ta, da so tik ob hotelih in apartmajskih hišah, tako da za prevoz do smučišč ne porabljamo dragocenega počitniškega časa.

TOP hotel za top doživetja

Med najbolj priljubljene kranjskogorske hotele spada tudi hotel Kompas. Ta je po prenovi še posebej primeren za družine, ki si želijo športno preživeti skupen prosti čas.

Hotel Kompas Kranjska Gora | Foto: Hit Alpinea Foto: Hit Alpinea Hotel ima povsem prenovljene sobe, tako da bo bivanje tik ob vznožju smučišča še toliko prijetnejše.

Ponuja tudi wellness z bazenom in bazensko teraso, savne, masažni salon za celostno nego. V Kranjski Gori se harmonično združujejo pogled na mogočne gore, čista planinska voda in bližina okoliških gozdov.

Zadnji dnevi smučarske sezone

Pozna sezona ima kar nekaj prednosti za vse, ki obožujejo različne zimske radosti. Tako lahko v tem najelitnejšem slovenskem smučarskem središču še vedno tečemo na smučeh, drsamo in smučamo ter se popoldne razvajamo v savnah in ogrevanih bazenih.

Če zimskih počitnic ne bomo preživeli na snegu, je konec sezone idealna priložnost, da se naužijemo zimske idile ter si tako napolnimo baterije za prihajajoče spomladanske dni.

Prednosti spomladanskega smučanja:

Kranjska Gora | Foto: Hit Alpinea Foto: Hit Alpinea

1. Sonce. Komaj čakamo razvajanje na sončnih terasah, dolga kosila na svežem zraku in lahka zimska oblačila, ko pod čelado ni več treba nositi podkape in nam mraz ne more več do živega. Ne pozabimo na močno zaščito pred sončnimi žarki.

Razvajanje brbončic

Ko načrtujete bivanje v Kranjski Gori, bodite pozorni na četrtke. Takrat se kranjskogorski kuharski mojstri še posebej potrudijo.

Kranjska Gora, Kulinarična pot | Foto: Hit Alpinea Foto: Hit Alpinea Vsak četrtek lahko obiščete Kulinarično pot:

  • pet različnih jedi na petih lokacijah,
  • vsak četrtek ob 18. uri, začetek pri Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora,
  • spremstvo turističnega vodiča, ki vam bo med sprehodom po Kranjski Gori predstavil kraj in njegovo zgodovino.

Za največje gurmane je zanimiv tudi nov produkt Večerja 3 dežel. V dobrih treh urah vas popeljejo na edinstveno popotovanje, kjer vam predstavijo kulinarične značilnosti dežel, ki si delijo mejo, hkrati pa tudi okuse in načine priprave jedi.

smučanje zabava | Foto:

2. Cena. Proti koncu sezone se cene smučarskih vozovnic in namestitvenih aranžmajev močno znižajo. Privoščimo si smučanje v smučarskem letovišču, kjer bomo dan ali počitnice lahko res dobro izkoristili.

Ugodnejši zaključek zime

Hit Alpinea je za konec sezone pripravila posebej ugoden počitniški BOOM paket, ki vključuje ugodne cene smučarskih vozovnic na hotelskih recepcijah, popuste na izposojo opreme in vstope v bazene. BOOM paket je najprimernejši za začetnike in družine z majhnimi otroki, ki se bodo po aktivnem smučarskem dnevu z veseljem zabavali še na bazenu.

kranjska gora počitnice | Foto: BOOM paket (od 5. do 21. 3. 2018 ter od 25. 3. 2018 do konca zimske sezone) vključuje:

  • 2-krat polpenzion (v apartmaju Vitranc brez prehrane),
  • vstop v vodni park Aqua Larix, v bazen Sprostitvenega centra Kompas ali Svet vode v hotelu Špik. Vključeno je tudi nočno kopanje v bazenu hotela Špik Gozd Martuljek in Ramada resort Kranjska Gora,
  • 30 odstotkov popusta na obisk savn v Aqua Larixu, Sprostitvenem centru Kompas ali Svetu savn Špik,
  • ugodne cene smučarskih vozovnic na hotelskih recepcijah.

Za več informacij obiščite spletno stran Hit Alpinea ali jih pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 88 30.

Kranjska Gora | Foto: Hit Alpinea Foto: Hit Alpinea

3. Zabava. Toplejše vreme in daljši dnevi omogočajo neskončne možnosti za zabavo – med smučanjem in po njem. Zimska letovišča pripravljajo najrazličnejše dogodke, s katerimi nam res popestrijo počitnice.

Closing Skiing Party

kranjska gora počitnice | Foto:

V Kranjski Gori bodo 17. marca za konec sezone pripravili Closing Skiing Party – zabavno obarvan celodnevni smučarski program, ki se bo začel že ob 9. uri zjutraj.

Sodelovale bodo vse smučarske šole v Sloveniji, ki bodo ob 10.30 pripravile zabavno smučarsko tekmo. Ob 13. uri bo na voljo kosilo v Smokerju, popoldan sledijo smučarske igre in koncert ter after party v Kekcu.

Dobavitelji smučarske opreme bodo predstavili nove kolekcije za prihodnjo sezono; tako boste vsi smučarski navdušenci veliko lažje pričakali naslednjo zimo. Pravi smučarji namreč zadnji smučarski dan že začenjajo odštevati do naslednje zimske sezone.

Kranjska Gora | Foto: Hit Alpinea Foto: Hit Alpinea

4. Učenje. Ugodne vremenske razmere so idealne, če bi radi izboljšali svojo smučarsko tehniko. Tudi najmlajši smučarji bodo veliko bolj uživali na snegu, če jih ne bo prezeblo. Smučarske šole so spomladi veliko manj zasedene. Tik ob vznožju smučišča v Kranjski Gori je na voljo otroški smučarski trak, kjer bodo otroci lahko vadili svoje prve smučarske zavoje ali pa utrjevali že pridobljeno smučarsko znanje. 

Drsanje in sprehodi

drsanje | Foto:

Za tiste, ki imajo raje sprehod po zasneženi pokrajini pod Poncami, je na voljo kar 20 označenih sprehajalnih in pohodniških poti v skupni dolžini več kot sto kilometrov.

Mogoča je tudi sprostitev na drsalkah – med hoteloma Ramada Resort Kranjska Gora in Kompas je umetno drsališče, kjer si lahko tudi izposodite drsalke. Še posebej romantično je večerno drsanje. Drsate lahko tudi v Mojstrani pri smučišču.

5. Sneg. Spomladanski sneg ima poseben čar. Sonce zgornjo plast že zgodaj zjutraj malce zrahlja, tako da so zavoji po grobozrnatem srencu čista poezija. Kranjskogorske smučarske proge so primerne tako za začetnike kot za zahtevnejše rekreativce ter vse druge, ki obožujejo zimske aktivnosti.

40 kilometrov tekaških prog

Ljubitelji teka na smučeh se lahko veselijo številnih vrhunsko urejenih prog za smučanje in tek:
  • tek na smučeh | Foto: devet prog ob kranjskogorskih hotelih, kjer je mogoče tudi nočno sankanje,
  • dodatnih osem prog v Podkorenu, pod Vitrancem in pri Zelencih,
  • sedem tekaških prog (od 1.500 do 8.800 metrov, skupaj jih je kar 40 kilometrov). Nočni tek je mogoč na osvetljeni progi za hotelom Kompas.
Ne spreglejte