Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2011,
7.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

dopust Slovenci počitnice

Torek, 7. 6. 2011, 7.03

8 let

Kje bodo dopustovali Slovenci?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dopust je čas, ki ga velika večina nestrpno pričakuje in marsikdo že odšteva zadnje dneve do odhoda.

Po podatkih mednarodnega inštituta za turizem IPK je kriza v turizmu mimo in že lansko leto je bilo v znamenju okrevanja. Zabeležili so že nekatere rekordne številke pri mednarodnih potovanjih, pozitivne pa so se pokazale tudi pri potovanjih, nočitvah in potrošnji. Kaj pa pri nas? Nekaj slovenskih turističnih agencij smo povprašali o tem, kako poteka prodaja poletnih aranžmajev, ali so se zaradi finančne krize kaj spremenile navade, se je skrajšal čas dopusta, katere destinacije so letos najbolj oblegane.

Največ Slovencev bo šlo na Hrvaško

V turistični agenciji Columbus so povedali, da se zaradi dogajanja v Egiptu in Tuniziji spreminja tudi ponudba in povpraševanje po destinacijah. Gostje se manj odločajo za tako imenovane first minute ponudbe in se najraje odločijo tik pred zdajci, ko so aktualni last minute aranžmaji. Še vedno je v ospredju letovanje na Hrvaškem, zato tudi letos pričakujejo rekordno zasedenost. Njihovi goste se zaradi visokih cen v Sloveniji raje odločajo za destinacije v Sredozemlju. V ospredju je še vedno cena in ne kakovost namestitve.

Med destinacijami so letos za Hrvaško najbolj zaželeni Turčija, Grčija, Bolgarija, Španija in križarjenja po Sredozemlju.

Tudi Kompas pričakuje uspešno poletno sezono, še zlasti dobro se prodajajo aranžmaji na Hrvaškem. Sicer pa je kriza v preteklem obdobju zaznamovala tudi turizem in po njihovem opažanju so ljudje trošili veliko previdneje in tudi dolžina bivanja se je nekoliko skrajšala. Najbolj zaželene destinacije so še vedno Hrvaška na prvem mestu ter Grčija in Turčija, veliko zanimanja pa je tudi za Ciper in Malto.

Kaj pa vi, že veste, kje boste preživeli dopust?

Ne spreglejte