Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
13.29

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Oktoberfest München pivo

Četrtek, 10. 10. 2013, 13.29

11 mesecev, 2 tedna

Kdo gre na Oktoberfest z vrtnim palčkom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizatorji bavarskega pivskega slavja na oddelku "izgubljeno-najdeno" vsako leto zberejo lep nabor bizarnih predmetov. Letos so med drugim našli vrtnega palčka in gigantski svinčnik.

Največje pivsko praznovanje na svetu, münchenski Oktoberfest, se je končal v nedeljo, do zdaj so se glave večinoma že zbistrile in marsikateri obiskovalec je ugotovil, da je v pivskih šotorih kaj izgubil oziroma pozabil. Tudi kaj takšnega, česar si ne znamo razložiti.

Organizatorji Oktoberfesta so namreč razkrili nekaj zanimivih podatkov o pozabljenih predmetih, ki so jih našli na prizorišču. Med najbolj nenavadnimi sta zagotovo vrtni palček, oblečen v Bayernov nogometni dres, in velikanski svinčnik, sicer pa je nekdo na Oktoberfestu parkiral in tam pozabil svoj dvokolesnik segway. Med predmeti brez lastnika je tudi 30 tradicionalnih lovskih nožev, 940 kosov oblačil, več kot tisoč osebnih izkaznic, 320 mobilnih telefonov in kakšnih 400 ključev. V evidenci pa nimajo le stvari, ki so jih obiskovalci pozabili, ampak tudi poizvedbe pivcev, ki kakšno stvar pogrešajo, pa je do zdaj še niso našli – recimo bobne, kitaro in skupno 50 tisoč evrov gotovine.

Jazbečarji, kobilice in zobne proteze Podobne zgodbe se redno ponavljajo. Vsako leto se na Oktoberfestu na oddelku za izgubljene in najdene predmete znajde okoli 4 tisoč predmetov, le vsak peti pa spet najde svojega lastnika. Med najbolj zanimivimi iz prejšnjih let je zagotovo jazbečar Wasti, ki ga je lastnik med popivanjem "založil" leta 2008, organizatorji pa se spomnijo tudi ribiške palice, sodnega naloga in kobilice, ki naj bi bila domači ljubljenček enega od obiskovalcev. Vsako leto menda najdejo tudi vsaj eno zobno protezo.

Sicer pa, ko smo že pri številkah – šest milijonov obiskovalcev, kolikor so jih na Oktoberfestu našteli letos, je popilo 6.700.000 litrov piva in pojedlo pol milijona pečenih piščancev.

Ne spreglejte