SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dovolite, da stroške plačamo mi!

1

termometer

Ne dopustite, da se potovanje v tujino konča z grenkim priokusom, raje se posvetite izboru vaše naslednje dopustniške destinacije.

"Le kaj mi je bilo, da sem se na dopust odpravila brez zdravstvenega zavarovanja za tujino," mi je nedavno ob kavi zaupala prijateljica. Pripravljena sem bila na izčrpno poročilo o užitkih zgodnje smuke na ledeniku, a ga je žal nadomestila zgodba o zlomljeni nogi in ogromnih stroških zdravstvene oskrbe. "Škoda, da se na kavi nisva dobili pred njenim dopustom, saj bi ji zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini toplo priporočala," sem pomislila.

Prijateljica je imela to smolo, da je počitnikovala v majhnem smučarskem kraju, kjer delujejo le zasebne bolnišnice. Trenutek nerodnosti jo je stal lepega dopusta, ko je med smuko nesrečno padla in si zlomila nogo. Sledila je prva pomoč na smučišču, pa helikopterski prevoz do klinike, zdravstvena obravnava in oskrba. Ter astronomski račun. Medicinski sestri je pokazala evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, toda, ker je bila bolnišnica zasebna, te tam niso mogli sprejeti. Iz lastnega žepa je morala plačati storitev. Do vrnitve domov se je jezila, zakaj se pred odhodom ni podrobneje pozanimala, kaj posamezno zdravstveno nudi in kaj dejansko potrebuje, ker potem bi vedela za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina.

Zato, dragi bralci, sprejmite moj nasvet: ne dopustite, da se tudi vaše potovanje v tujino konča z grenkim priokusom. Nasprotno, posvetite se izboru vaše naslednje dopustniške destinacije, poskrbite za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina in v primeru zdravstvenih težav vse drugo prepustite nam. Naj stroške, če se nezgoda pač zgodi, plačamo mi. Pa srečno pot brez nezgod.

NLB Vita Tujina vključuje naslednja kritja: - organizacijo nujne zdravniške oskrbe in prevoza (asistenco), - nujno zdravniško pomoč in oskrbo v najbližji ustrezni ustanovi v tujini, kamor ste napoteni, vključno z nujno zobozdravstveno storitvijo, - prevoz do bolnišnice, nujne premestitve in vrnitve v domovino, - posredovanje nujnih informacij najbližjim, - prevoz in bivanje skrbnika, - stroške organizacije vrnitve v domovino v primeru smrti ali hude bolezni družinskega člana.

Zavarovanje lahko sklenete v vseh NLB poslovalnicah ali na spletni strani www.nlbvita.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin