Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
11.12

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča MAISTRA D.D.

Natisni članek

počitnice dopust Rovinj potovanja advertorial

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 11.12

2 meseca, 2 tedna

Destinacija, ki jo morate obiskati leta 2024

Vsebino omogoča MAISTRA D.D.

Januar in s tem začetek novega leta je pravi čas za sklepanje racionalnih odločitev ter smotrne celoletne načrte. Rezervacija počitnic v začetku leta ima v tem kontekstu številne prednosti, tudi finančne. Ste že začeli razmišljati o svojem sanjskem dopustu, počitnicah v letu 2024? Odlična lega, ki krasi našo državo, nam omogoča, da imamo do imenitnih lokacij izredno blizu. Tisti, ki so tam že bili, vam bodo znali pritrditi,  da je Rovinj – posebej glede na bližino Sloveniji – ena izmed najbolj spektakularnih lokacij, na kateri lahko preživite svoj sanjski oddih.

Maistra | Foto: Maistra Foto: Maistra  

Ne zamudite priložnosti za izjemno ugodne zgodnje rezervacije dopusta v Rovinju. Preverite ponudbo in rezervirajte svoj sanjski oddih do 25. februarja 2024. Najboljša stvar, ki jo lahko naredite to zimo, je, da do navedenega datuma z zgodnjo rezervacijo prihranite do 25 odstotkov pri svoji naslednji pustolovščini. Portfelj Maistra Hospitality Group zajema hotele, med katerimi prevladujejo tisti s petimi ali štirimi zvezdicami, vile in tudi priljubljene kampe.

Vsekakor je za pristno doživetje naše sosednje države, Hrvaške, Rovinj idealna destinacija. To očarljivo mesto vas bo potopilo v hrvaško kulturo, ponaša se s tradicionalnimi tavernami, zgodovinskimi ulicami in kulinaričnimi dobrotami z Michelinovimi zvezdicami, ki se poklanjajo dediščini države.

Med sprehodom po trgovinah in galerijah starega mestnega jedra boste naleteli na znamenitosti, kot sta cerkev sv. Evfemije in muzej Batana, ter bujen, stoletni park Golden Cape. Ko boste raziskali kulturo in naravo, se potopite v peneče se jadranske vode. Obenem je Rovinj izhodiščna točka za vašo hrvaško avanturo v Istri, na zelenem polotoku, bogatem z vinogradi, visokokakovostnim oljčnim oljem in tartufi, ki prispevajo h gurmanski ponudbi regije.

Foto: Maistra | Foto: Foto: Maistra

Kaj početi v Rovinju?

Rovinj s svojo bogato zgodovino, slikovito arhitekturo in obalo Jadranskega morja ponuja raznovrstne dejavnosti za različne okuse. Tu je nekaj predlogov.

#Sprehodite se po ozkih kamnitih ulicah starega mestnega jedra

Tam boste našli številne trgovine, galerije, restavracije in zgodovinske znamenitosti. Verjamemo, da boste občudovali barvite hiše in edinstveno vzdušje mesta.

Maistra | Foto: Maistra Foto: Maistra

#Povzpnite se na stolp Sv. Evfemije

Cerkev Sv. Evfemije ponuja čudovite razglede na mesto Rovinj in arhipelag, ki ga obkroža. Cerkev velja za največjo baročno stavbo v Istri, obenem pa tudi za najvišjo točko Rovinja.

#Kolesarjenje po stezah gozdnega parka Zlatni rt

Park Zlatni rt ponuja raznolike kolesarske poti, ki se vijejo skozi borov gozd, ob obali in skozi zeleno pokrajino. Obstajajo tudi urejene poti, ki so primerne za družinsko kolesarjenje, vsekakor pa so tam dobrodošli tudi sprehajalci in tekači.

#Obiščite muzej Batana

Obisk muzeja Batana predstavlja edinstveno priložnost za spoznavanje bogate ribiške tradicije tega območja.

#Čarobni sončni zahodi

Sončni zahodi so vedno lahko prava paša za oči, a kdor je že bil priča tistim v Rovinju, ve, da so resnično nekaj posebnega. Ob čarobnem sončnem zahodu pogledi na to prelepo mesto dobijo posebno in čarobno podobo. Pa ste vedeli, da ima Rovinj več kot 130 sončnih dni na leto, zaradi česa je najbolj sončno mesto na istrskem polotoku?

Foto: Maistra | Foto: Foto: Maistra

#Raj za fotografe

V Rovinju so vam na voljo številna fotogenična mesta, ki so odlična izbira za fotografiranje – pa naj gre za ljubiteljske ali profesionalne potrebe.

#Potopite se do ostankov ladje Baron

V bližini Rovinja leži ena najlepših ladijskih razbitin v Jadranskem morju, številni jo imenujejo kar avstro-ogrski Titanik.  Čeprav je kar 40 metrov pod gladino, se je mogoče do nje potopiti in si jo ogledati tudi v živo. Na tej edinstveni avanturi vas bodo tako spremljali izkušeni potapljači in poznavalci podvodnega sveta. Avstrijska potniška ladja Baron Gautsch je bila potopljena leta 1914.

#Vas mika športni ribolov?

Rovinj prav tako ponuja raznolike možnosti in lokacije za športni ribolov. Razvejana obala Rovinja ter okolica s številnimi zalivi, otočki in skalami je dom številnih vrst rib.

#Opazovanje ptic v Ornitološkem rezervatu Palud

Palud je naravni rezervat v bližini Rovinja, znan po svoji biotski pestrosti, še posebej pa je priljubljen med ljubitelji opazovanja ptic.

#Obiščite eno najlepših istrskih plaž

Plaža Crveni otok je eden izmed najbolj znanih turističnih krajev v Rovinju. Otok sestavljata dva povezana umetna otoka – otok Maškin in otok sv. Andrija. Na Crveni otok (Rdeči otok, op. p.) se lahko pripeljete z ladjo iz središča Rovinja.

Maistra | Foto: Maistra Foto: Maistra

#Bivanje v imenitnih hotelih

Dodaten plus v Rovinju in obenem sladke skrbi so imenitne nastanitvene možnosti. Za vaše udobno in nadstandardno bivanje lahko poskrbi Maistra, ki je del koncerna skupine Adris ter vodilno hotelirsko podjetje na Hrvaškem. Njihovi hoteli predstavljajo sam vrh luksuznega bivanja v Rovinju.

#Živahna gastronomska scena

Da je Rovinj pravcato romantično sredozemsko mestece, ki očara, boste hitro spoznali med prijetnim sprehodom ob morju – vse od njihovih hotelov do starega mestnega jedra. Po poti boste odkrivali lepo urejene plaže, številne otočke rovinjskega arhipelaga, tlakovane ulice in pisana mestna pročelja. Doživeli boste tudi živahno gastronomsko sceno, ki se razteza od japonske restavracije Tekka v hotelu Lone, t. i. fine dining restavracijah Cap Aureo in Agli Amici, pa vse do številnih restavracij in bistrojev v središču mesta.

Načrtujte svoje nepozabno bivanje s hoteli Maistra Collection

Hoteli verige Maistra so na vrhunskih mikrolokacijah ob parkih ali ob morju, vedno v bližini urejenih plaž, ležalnikov, osvežujočih poletnih koktajlov in vsega, kar sodi k poživljajočim poletnim počitnicam. Kljub temu pa ustvarjalcev to ni ustavilo pri posebni pozornosti, ki jo posvečajo hotelski sprostitvi v notranjih in zunanjih bazenih, masažnih bazenih v apartmajih in wellness in unikatni spa ponudbi.

Izbirate lahko med čudovitimi obmorskimi namestitvami, kot so Monte Mulini, Grand Park Hotel Rovinj, dizajnerski Hotel Lone ali hotela Adriatic in Eden s štirimi zvezdicami.

Na njihovih lokacijah lahko doživite vse, kar Rovinj ponuja, ali pa se sproščate in počivate v luksuznem udobju.

Grand Park Hotel Rovinj

Grand Park Hotel Rovinj velja za enega najprestižnejših hotelov na Jadranu. Je najnovejši in najprestižnejši hotel verige Maistra. Posebej vas bo navdušil spektakularen terasast hotel, pokrit z deset tisoč kvadratnimi metri zelene strehe. Zaradi specifičnega terena in načrtovanja so vhod z recepcijo, restavracije, bazeni in kongresne dvorane v najvišjem nadstropju, sobe pa so pod njimi. Vse sobe imajo pogled na morje in staro mestno jedro Rovinja, prav tako imajo vse prostrane terase z zelenjem. Hotel Grand Park skriva številne majhne užitke, vi pa si morate vzeti dovolj časa, da jih odkrijete.

ODKRIJTE VEČ

Maistra | Foto: Maistra Foto: Maistra

Hotel Lone

Pravcato umetnino predstavlja Rovinjski hotel Lone. Ta velja za prvi hrvaški hotel, ki je član Design hotels AG, mednarodne blagovne znamke, ki odlikuje hotelske arhitekturne in oblikovalske dosežke, uravnotežene s funkcionalnostjo in kakovostnimi storitvami.

Edinstveno oblikovan hotel najdete ob obali naravnega parka Zlatni rt in le prijetnih 15 minut hoje od barvitega mestnega jedra in marine Rovinja. Z neverjetno kombinacijo lepote, razkošja in kulturne dediščine hotel ponuja restavracije in bare z vrhunsko kulinariko, izbranimi programi zabave ter obsežnim wellness in spa centrom.

ODKRIJTE VEČ

Maistra | Foto: Maistra Foto: Maistra

Monte Mulini

V neposredni bližini hotela Lone stoji še en hotelski biser, luksuzni hotel Monte Mulini, ki zagovarja nadstandardno osebno obravnavo ter ekskluzivno doživetje za odrasle, ki vas bo hedonistično poživilo. Uživali boste v zlatih jutrih na terasi z razgledom na zaliv Lone in prijetnih večerih v vrhunskih restavracijah, sproščenem, užitkov polnem času samo za vaju.   

ODKRIJTE VEČ

Maistra | Foto: Maistra Foto: Maistra

Hotel Adriatic

Razkošen butični hotel Adriatic Rovinj v središču mesta je popoln kraj za vaš dopust v Istri. Na vsakem koraku boste skozi edinstven ambient odkrili nov zgodovinski sloj in več kot sto umetniških del priznanih sodobnih umetnikov, s katerimi hotel postane mesto doživetij in spominov.

ODKRIJTE VEČ

Maistra | Foto: Maistra Foto: Maistra

Hotel Eden

Hotel Eden že leta slovi kot najboljši hotel s 4 zvezdicami na Jadranu. Edinstven hotel s šarmantnim vzdušjem leži v zalivu Lone in senci dišečega gozdnega parka Zlatni rt. Odlikujejo ga še okoliške plaže, številne športne vsebine, prostran spa … Ta hotel je popoln za družine in ljubitelje aktivnega dopusta.

ODKRIJTE VEČ

Foto: Maistra | Foto: Foto: Maistra

Ne spreglejte